jelena _nikolic_serbia_ celebrateSP JAPAN 2010

Odbojkašice Srbije u drugoj fazi SP u Grupi E

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Japanu u Grupi E sa selekcijama Rusije, Turske, Južne Koreje i Kine. Srbija je danas pobedila Alžir sa 3:0 i sutra od 10 sati igraće protiv Japana, utakmicu za prvo mesto u Grupi A. U drugoj fazi takmičenja prve četiri ekipe iz Grupa A i D će formirati Grupu E.

Povezana vest:  SENIORI – VIII SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO 2012, Trentino i Zenit za mesto u finalu sutra od 14,00 – Belhatov protiv Kruseira od 18,00 časova

Grupu E činiće Srbija, Japan i Poljska, a četvrta ekipa iz Grupe A biće pobednik sutrašnje utakmice Peru – Kostarika, a iz Grupe D plasman su obezbedile Rusija, Turska, Južna Koreja i Kina. Drugu četvrtfinalnu Grupu F činiće ekipe iz Grupe B Brazil, Italija, Holandija i Češka, dok će iz Grupe C igrati SAD, Nemačka, Tajland i najverovatnije Kuba. Postoji mogućnost da umesto Kube plasman u četvrtfinale izbori Hrvatska.

Povezana vest:  Od prodatih ulaznica u Čikagu po 1 dolar za pomoć poplavljenima u Srbiji

Takmičenje u četvrtfinalu počinje u subotu, 6. novembra, polufinala su na programu sedam dana kasnije, a finale će se igrati poslednjeg dana turnira, 14. novembra.