zoran_terzic_kzn_mSP JAPAN 2010

Terzić: konfuzno, sporo…

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je posle jutrošnjeg poraza od Turske (0:3) da je igra njegovih izabranica bila konfuzna, spora i sa puno izgubljenih lakih poena.

-Teško je posle ovakve utakmice reći nešto pametno i naći razlog poraza s obzirojm da ni u jednom elementu nismo bili ni blizu nekog svog maksimalnog učinka. Teško je reći i da nam se nije igralo, jer to sigurno nije bio slučaj. Svi smo bili svesni važnosti utakmice – rekao je Terzić i nastavio:

Povezana vest:  Vojvodina bolja od Partizana u Novom Sadu

-Možda je to ono što se dešava, kad ti nešto ne ide jedan dan. Teško je, međutim, i tako nešto prihvatiti jer, ovo je svetsko prvenstvo, nisu to neke prijateljske utakmice. Trebalo bi sad što pre sve da zaboravimo i da maksimalno odigramo nastavak šampionata. Da ostvarimo ciljeve koje smo postavili. Pre svega u igri koju bi trebalo da pokažemo, a onda kada je reč o plasmanu – zaključio je Terzić.

Povezana vest:  JUNIORI – PRVENSTVO SRBIJE 2012. – POLUFINALNI TURNIRI, Turniri u Vranju, Žitištu, Ivanjici i Smederevu

Odgovor na izuzetno slabo izdanje srpskih odbojkašica nije znala ni Nataša Krsmanović:

-Ne znam šta bih prokomentarisala. Ne znam šta je uzrok ovakve igre. Trebalo bi sve da se slegne pa da pronađem adekvatan odgovor. Znam samo da bi nam ova pobeda mnogo značila. Ali, idemo dalje. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se borimo do kraja.

Povezana vest:  CEV EVROPSKA PRVENSTVA 2010. – 2011, Srbija jedina sa šest medalja – tri zlata, jedno srebro i dve bronze

Najbolji libero Svetskog prvenstva 2006, Suzana Ćebić kaže da „kako smo počeli, tako smo i završili meč“.

-Jako loše smo ušle u utakmicu. Od početka smo bile u nekom kontra ritmu i nikako nismo uspevale da se vratimo. Jednostavno, nije bilo načina za preokret. Ipak, još ništa nije gotovo. Imamo tri utakmice do kraja četvrtfinala i ići ćemo na sve ili ništa. Videćemo šta će od svega ispasti – zaključila je Ćebić.