odbojkasice_diznilendSP JAPAN 2010

Srpske odbojkašice u Diznilendu hlade glave pred Italiju

 

Srpske odbojkašice danas su, prvi put po dolasku na Svetsko prvenstvo u Japan, imale slobodno popodne koje su iskoristile da posete Diznilend u Tokiju i opuste se pred borbu za plasman od petog do osmog mesta.

-Treba im dati vremena da se odmore. Predugo sve ovo traje, računujući tu i pripreme – kazao je selektor Zoran Terzić, a saglasile se i odbojkašice.

-Maksimalno opuštajuća varijanta. Šetanje, slikanje, smejanje. Isključili smo se od odbojke, prijalo je – rekla je Jovana Brakočević, dok je Nataša Krsmanović izrazila žaljenje što zbog prepodnevnog treninga „fenomenalna“ poseta Diznilendu nije mogla duže da traje.

Povezana vest:  Seniori u utorak počinju pripreme za Svetsko prvenstvo

Veče je donelo i nove profesionalne obaveze, pošto je stručni štab igračice počeo da upoznaje sa prvim protivnikom u razigravanju – Italijom.

-Najteži protivnik koga smo mogli da dobijemo, jer je iznenađenje što je Italija uopšte tu, a bile su među favoritima za polufinale… Dodatan motiv nam ne treba, dovoljno je što igramo protiv dvostrukog uzastopnog evropskog šampiona, koji je 2002. Godine bio i svetski prvak – istakao je Terzić.

Povezana vest:  Počelo Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Novi Sad Masters 2013

-I mi smo njima dodatan motiv. Uživanje je igrati protiv njih, pošto postoji neki rivalitet, ne volimo ni da se vidimo – dodala je Brakočevićeva.

Razigravanje će usloviti i promenu dvorane, pošto će se meč održati u dvorani Metropoliten u kojoj je Srbija igrala Svetski kup na kome je, kako je podsetila Suzana Ćebić, izborila učešće na Olimpijskim igrama 2008. godine.

Povezana vest:  Kolaković: Zadovoljan sam kako smo igrali sa Italijom

-Lično se mnogo bolje snalazim ovde nego u dvorani Jojogi. Potpuno je drugačije osvetljeno. Jednostavno mi više prija – navela je Ćebićeva.

-Presrećna zbog promene dvorane. U onoj prvoj niko se nije osećao kako treba, a pričala sam i sa devojkama iz drugih ekipa. Loša je bila orijentacija, osećaj za loptu uvek problem na početku, iako ne znam tačno zbog čega. Ova dvorana je savršena. Uvek smo dobro igrale u njoj – istakla je Nataša Krsmanović.