srbija_nemacka_sp_japanSP JAPAN 2010

 

Terzić: Osmo mesto na SP nije neuspeh

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da osvajanje osmog mesta na Svetskom prvenstvu nije neuspeh, ali da bi turnir u Japanu mladim igračima trebalo da posluži kao iskustvo za naredna velika takmičenja.

Reprezentacija Srbije zauzela je osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto je danas u utakmici za sedmo mesto izgubila od Nemačke sa 1:3. Meč je propustila kapiten Jelena Nikolić, jer je obnovila povredu Ahilove tetive.

Stefana Veljkovic of Serbia making a fist-Nemam primedbu na želju i borbenost protiv Nemačke, ali posle poraza u prethodnim mečevima, utakmice za plasman od 5. do 8. Mesta nismo igrali sa žarom kojim bismo igrali u polufinalu. Nije neuspeh biti među osam na svetu, iza nas su Poljska, Holandija i Kina – rekao je Terzić.

Selektor Srbije smatra da je njegova ekipa trebalo bolje da odigra drugi deo šampionata i da bi Svetsko prvenstvo u Japanu mladim igračima trebalo da posluži kao iskustvo.

-Mogli smo malo bolje da igramo drugi deo šampionata, relativno lako smo gubili neke utakmice, ali atmosfera u ekipi, način igranja, motiv i želja se menjaju kada vidiš da ti je falilo malo za finale, ali ipak igraš za plasman. Ne bi trebalo da bude tako, imamo puno mladih igrača koji nisu igrali na SP i kojima svaka utakmica treba da bude dokazivanje – dodao je on.

Povezana vest:  SAD šesti put pobednik Gran Prija – četiri ekipe u borbi za srebro i bronzu

-Nadam se da će ovo prvenstvo igračima koji su prvi put na ovakvom takmičenju poslužiti kao veliko iskustvo za ona koja ih očekuju, pre svega sledeće godine – dodao je on.

Terzić je rekao i da je njegov tim pao posle poraza od Japana, jer bi se pobedom u toj utakmici najverovatnije izborio za plasman u polufinale.

-Nažalost, posle Japana devojke su pale, za poen ili dva smo izgubili došli u situaciju da se borimo za plasman. Njima je bilo u glavi da smo na prošlom SP uzeli medalju, a kada je propala svaka nada da možemo u polufinale sigurno je u njihovim glavama došlo do male pometnje – rekao je on.

-Daleko od toga da one nisu želele da pobede, trudile su se, ali fliuid kada se igraju takve utakmice nije postojao na tom nivou kakav bi bio da smo igrali polufinale – dodao je selektor Srbije.

maja_ognjenovic_tuznaReprezentativka Srbije Maja Ognjenović ocenila je da je njena ekipa mogla da igra bolje u Japanu i ostvari bolji rezultat.

-Kada se prvenstvo završi porazom utisak ne moze da bude dobar. Koliko god da smo krenule dobro i naše igre na početku prvenstva ukazivale na mnogo bolji rezultat, to nismo uspele da ostvarmo. U završnicama je malo falilo, to bi trebalo pripisati neiskustvu, nedostatku hrabrosti ili koncentracije – rekla je ona.

Povezana vest:  SENIORKE – PRVENSTVO I KUP ŠVAJCARSKE 2012, “Dupla kruna” za Tijanu Malešević, Ninu Rosić, Aleksandru Petrović, Bojanu Živković, Nađu Ninković, Svetlanu Ilić i Volero iz Ciriha

-Mnogo smo trenirale, očekivale smo više i sigurna sam da smo mogle više. Ali, bilo je i dobrih stvari i trenutaka, mislim da je za mrvicu moglo bolje – i rezultat i igra. Ostaje nam da vidimo šta je to što nije valjalo i da na narednim prvenstva pokušamo da igramo bolje – dodala je Ognjenovićeva.

Ona je istakla da ekipa nije mogla da se oporavi zbog poraza protiv Japana i da je Srbija morala da igra rasterećenije protiv Italije, prvu utakmicu za plasman od 5. do 8. mesta.

-Žao mi je što se ispostavilo da sa ekipama iz Evrope igramo lošije a ekipama iz Azije bolje, jer to nikad nije bilo svojstveno nama. Igrale smo bez igre protiv italije, trebalo je rasterećenije, pošto je utakmica za peto mesto od mnogo većeg značaja. Danas smo dobro počele, igrale egal, pokazale da možemo, ali malo nam je falilo sreće i hrabrosti – rekla je Ognjenovićeva.

suzana_cebic_tuznaLibero reprezentacije Srbije Suzana Ćebić rekla je da je njena ekipa želela pobedu protiv Nemačke, kao i da nije mala stvar osvojiti osmo mesto na Svetskom prvenstvu.

Povezana vest:  SP POLJSKA 2014, Kolaković: Ne možemo da budemo zadovoljni devetim mestom

-Pružile smo mnogo bolju partiju nego prethodnih dana. Videlo se da želimo da pobedimo, ali nismo imale sreće u ključnim situacijama. Pravili smo mnogo grešaka, što nam se obilo o glavu – rekla je ona.

-Ali, sa druge strane, treba da nas raduje što nismo izašle na teren da to samo obavimo, da što pre završimo, već smo pružile maksimum

koji nažalost nije bio dovoljan. Nije mala stvar biti osmi na svetu, videćemo šta ćemo dalje. Možda smo u nekim situacijama mogle mnogo bolje, ali šta je tu je – dodala je Ćebićeva.

Odbojkašica Srbije Jovana Vesović ocenila je da je nedostatak koncentracije u završnici setova u utakmici protiv Nemačke odlučio pobednika.

-Stvarno smo želeli da prvenstvo završimo pobedom, ali u završnici setova nismo imale koncentracije da završimo poene u našu korist, a samim tim rezutlat je 3:1 – rekla je ona.

-Toliko smo vremena provele spremajući se, došle smo sa željom da uđemo u polufinale, da nagradimo petomesečni rad… Može se reći da je osmo mesto dobar rezultat, ali sigurno da mi nismo zadovoljne onim što smo pokazlale u Japanu – dodala je ona.