Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je bilo teško očekivati da će njegova ekipa u meču protiv Poljske ponoviti partiju kao protiv Italijana.

„I pored servis grešaka opet, imali smo šanse da okrenemo set u našu korist. Imali smo nekoliko kontri i nekoliko situacija koje smo mogli da rešimo mnogo bolje, ali nažalost nismo… Bilo je teško očekivati da ponovimo performans, i na servisu i uopšte, kakav smo imali protiv Italije“, rekao je Grbić.

Povezana vest:  Odbojkaš Smit, uspešan olimpijac uprkos invaliditetu

Odbojkaši Srbije izgubili su sinoć od Poljske sa 0:3, ali su i pored toga, zahvaljujući poen količniku, izborili plasman u polufinale Svetskog prvenstva.

Grbić je naveo da je Srbija igrala sa Poljskom dva puta u poslednje tri utakmice i to u situacijama kada se njegova ekipa već kvalifikovala za sledeću rundu.

Postoji šansa da Srbija i Poljska do kraja Svetskog prvenstva odigraju još jedan meč.

Povezana vest:  Zvezda bolja od Vojvodine posle taj brejka

„Ali, to će onda biti za medalju. Nadam se da će motiv i situacija biti drugačiji i da će naš performans i koncentracija biti mnogo bolji“, rekao je Grbić.

Odbojkaši Srbije će igrati u polufinalu u subotu, a protivnika će saznati posle današanjih utakmica poslednjeg, trećeg kola u obe grupe.