Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da su, posle pobede nad Japanom, šanse njegove ekipe za plasman medju najbolje četiri na Svetskom prvenstvu velike, ali je i upozorio da njegove igračice ne smeju da razmišljaju o polufinalu.

„Naše šanse za ulazak u polufinale su sada velike jer bi neverovatno bilo da Japan pobedi Italiju 3:0, a da mi posle izgubimo od Italije 3:0“, rekao je Terzić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je danas maksimalnu pobedu na startu Grupe G treće faze Svetskog prvenstva u Japanu. Srbija je u Nagoji pobedila Japan sa 3:0 (25:19, 25:18, 25:23), posle 90 minuta igre.

Povezana vest:  SENIORKE – 47. KUP SRBIJE – ČETVRTFINALE, Aktuelni šampion Zvezda savladala Kolubaru

Srbiji je za plasman u polufinale Svetskog prvenstva potreban jedan set protiv Italije u utorak.

„Bez obzira na to, trebalo bi da prestanemo da razmišljamo o tome da smo se kvalifikovali i da sad možemo lagano da se spremamo za polufinale. Napravili smo sebi već mali problem s tim što smo ove dve utakmice u grupi igrali kako smo igrali, upravo zbog toga što su svi već bili glavom na fajnal-siksu. Sad je vreme da se ekipa diže iz utakmice u utakmicu, da igramo sve bolje i bolje i da jednostavno budemo sve jači u svakom smislu“, rekao je Terzić.

Povezana vest:  Belgija, Poljska i Hrvatska izborile plasman na EP u Azerbejdžanu i Gruziji

Govoreći o današnjem meču protiv Japana, Terzić je naveo da je „utakmica bila dobra većim delom“.

„Prvi i drugi set smo do nekog dvadesetog poena igrali praktično bez grešaka, vrlo lako dobijali, vodili po desetak poena razlike. Onda smo, i u prvom i u drugom setu, pred kraj pustili Japan da se vraća u igru što je zaista nezamislivo kad se igra protiv njih. Hiljadu puta smo igrali, znamo kako se ponašaju i igraju ako ih ne ‘gaziš’ od početka do kraja, ako im daš šansu, oni to vrlo dobro znaju da iskoriste“, rekao je Terzić.

Povezana vest:  Evropske kvalifikacije za OI u maju, umesto u januaru

„U trećem setu su za malo u tome uspeli. Jedan neobičan poen koji je osvojio naš libero je praktično okrenuo taj set i uspeli smo nakon toga da na servis Milene Rašić osvojimo nekoliko poena zaredom i da dodjemo do pobede od 3:0 koja nam mnogo znači“, dodao je selektor Srbije.

Odbojkašice Srbije su sutra slobodne, a u utorak će igrati protiv Italije od 9.10.