Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je posle današnjeg osvajanja Svetskog prvenstva da bi trebalo sačekati par dana kako bi se utisci slegli i svi postali svesni ostvarenog rezultata.

„Definitivno nije fraza, već je zaista teško naći reči u ovakvoj situaciji i posle ovog rezultata. Prevelika je sreća… Ovo je ostvarenje sna, koji smo sanjali poslednjih nekoliko godina, a evo sada smo ga i dosanjali. Možda sada i nije tolika doza sreće kao što smo mislili da će biti, možda sada i deluje normalno, ali treba sačekati par dana da se slegne i postati svestan svega što je uradjeno“, rekao je Terzić posle osvajanja Svetskog prvenstva u Japanu.

Povezana vest:  II EVROPSKA LIGA 2010. – RASPORED UTAKMICA:

Srbija je danas osvojila prvo istorijsko svetsko zlato, pošto je u finalu u Jokohami sa 3:2 pobedila Italiju, a Terzić je ocenio da je igra bila „jedna od slabijih“.

„Italija i mi nismo bili na nivou zbog same važnosti utakmice, ali ponovo se pokazalo da smo dovoljno jaki da u svakoj varijanti i situaciji pobedimo bilo kog protivnika. Svaka čast devojkama! Naporno su trenirale, provodile vreme, igrale… Pokazale su jedno pravo zajedništvo. One su sada prvakinje sveta i dalje nema“, rekao je Terzić.

Povezana vest:  SENIORI – GM KAPITAL KUP IZAZIVAČA – 2. KOLO, Podmlađena Crvena zvezda poklekla posle pet setova od slavnog Lubea