Wiener_Liga-odbojkaVINER LIGA, SENIORI

 

Prvi bod Smederevaca, pobeda Spartaka

 

 

Odbojkaši Smedereva propustili su još jednu priliku da zabeleže pobedu u ovom šampionatu, u dramatičnoj utakmici dva boda zasluženo su pripala ekipi Spartaka iz Ljiga. Gosti su započeli furiozno i bukvalno počistili Smederevce sa parketa u prvom setu, ali su u drugom, domaći odbojkaši zbili redove i uspeli da dođu do izjednačenja.

Povezana vest:  Srbija na Finalnom turniru u Nanđingu – savladane SAD sa 3:1

 

Trener Spartaka Radisavljević napravio je u trećem setu pravi potez zamenivši kapitena Karića, raspoloženim Miloševićem i to mu je donelo prevagu da njegova ekipa ponovo dođe do prednosti.

U četvrtom setu u ekipi Smedereva razigrao se iskusni Saša Kojić i podigao svoju ekipu iz letargije.

 

Smederevci su iskoristili dugu seriju servisa Simeunovića i izborili priliku da se u taj breku bore za pobedu. U odlučujućem setu domaći su diktirali tempo do promena strana ali onda su gosti u potpunosti zavladali terenom. Rezervista Stevanović dobro je servirao i iskoristio slabost domaćih na prijemu, što je i presudilo.

Povezana vest:  JUNIORKE – XVIII SP 2015., U Portoriku, na startu, Peru uspešniji

Smederevo – Spartak 2:3 (17:25, 25:19, 20:25, 25:22, 9:15)

 

 

Dvorana: SH „Smederevo“. Gledalaca: Sudije: Robert Leko (Sremski Karlovci) i Vladimir Simonović (Kragujevac).

 

SMEDEREVO: Majcan 6, Petrović 7, Kojić 18, Simeunović 14, Perović 9, Ćelić 11, M. Stevanović (libero), Gatalica, Đorđević, S. Stevanović 3, Kalinić, Aleksić. Trener: Siniša Živak.

Povezana vest:  PRVENSTVO BALKANA, Kadeti izgubili od Grčke

SPARTAK: Kostić 7, Karišik 18, Palibrk 11, Dautović 14, Karić 10, Pantović 6, Janković (libero), Knežević, Milošević 8, Spasojević, Stevanović. Trener: Milivoje Radisavljević.