cevkup1EVROPSKI KUPOVI

Šest srpskih ekipa u tri Kupa CEV

 

Šest ekipa iz Srbije igraće danas i naredna dva dana mečeve u tri Kupa Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), najavio je Odbojkaški savez Srbije. Prve će na teren odbojkašice Dinama iz Pančeva, koje će večeras od 18.00 časova u dvorani „Strelište“ igrati revanš meč drugog kola Kupa izazivača protiv Apolon Limasola sa Kipra.

Povezana vest:  SENIORI – KUP CEV 2014., PAOK – Radnički u Solunu, u sredu od 18,00 časova

U prvoj utakmici Kipranke su slavile sa 3:2 i Pančevkama je za prolaz u šesnaestinu finala neophodna pobeda u regularnom toku, a zatim i u „zlatnom setu“.

Odbojkaši Radničkog iz Kragujevca će u Ligi šampiona u sredu od 19.30 sati dočekati Kai Teruel iz Španije u okviru četvrtog kola B grupe.

U Kupu CEV odbojkašice TENT-a iz Obrenovca gostovaće u Turskoj. Revanš meč šesnaestine finala protiv Bešiktaša biće odigran u Istanbulu u sredu od 18.00 sati. U prvoj utakmici odigranoj u Obrenovcu TENT je savladao Bešiktaš sa 3:0.

Povezana vest:  JUNIORI – KVALIFIKACIJE ZA XVIII SP 2015., Anđelko Popović u Belhatovu, Slobodan Milošević u Novoj Gorici

Odbojkaši Vojvodine će u drugoj utakmici šesnaestine finala Kupa izazivača gostovati u Češkoj, a meč protiv Libereca igra se u sredu od 18.00 časova.

U Ligi šampiona odbojkašice Crvene zvezde će u četvrtak, 16. decembra od 18.00 sati igrati protiv poljske Fakro Mušine u Mušini u okviru četvrtog kola A grupe.

Odbojkašice Vizure iz Beograda odigraće u Austriji revanš utakmicu šesnaestine finala Kupa CEV, u kojoj se u četvrtak od 20.15 sati u Švehatu sastaju sa istoimenom eklipom. U prvoj utakmici odigranoj u Beogradu Švehat je pobedio Vizuru sa 3:0.

Povezana vest:  Iz Srbije četiri ekipe na beach – volley turniru na Mediteranskim igrama u Mersinu