U beogradskom hotelu Kraun Plaza danas je održana konferencija za novinare povodom finalnih utakmica Kupa Srbije 2019/2020, koje će se odigrati u dvorani Ub u Ubu u nedelju, 1. marta. Predstavnicima medija su se obratili Ana Marija Mitrović i Marijana Boričić, kapiten i trener Uba, Emilija Žakić i Jovo Caković, kapiten i trener Jedinstva iz Stare Pazove, Žarko Kisić i Bojan Janić, kapiten i trener Partizana i Vuk Todorović i Siniša Gavrančić, kapiten i trener Vojvodine NS seme iz Novog Sada. Konferenciji su prisustvovali Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Dušan Keser, direktor takmičenja OSS, kao i predstavnici klubova finalista.

Povezana vest:  JUNIORKE – BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Turska pobedila Rumuniju

Svi kapiteni i treneri najavili su žestoku, ali i kvalitetnu borbu, dostojnu završnice Kupa Srbije, ali su takođe svi oprezni u prognozama ishoda mečeva.

Iz OK Ub, tehničkog organizatora finala, saopštili su da je 90 odsto ulaznica već preuzeto, a da će preostalih 10 odsto karata sutra (sreda, 26. februar) biti pušteno u prodaju na blagajni dvorane u Ubu.

Povezana vest:  Maja Ognjenović i Ana Bjelica osvojile titulu prvaka Poljske – treća titula u istoriji za Hemik Police, prva posle 1995.

U finalu 55. Kupa Srbije 2019/2020. u konkurenciji odbojkaša igraće Partizan – Vojvodina NS seme iz Novog Sada od 16.30 časova. U finalu 54. Kupa Srbije 2019/2020. u konkurenciji odbojkašica igraće Ub – Jedinstvo iz Stare Pazove od 19.00 časova. Obe utakmice direktno će prenositi RTS 2.