terzic_kzn_hotel_m

Zoran Terzić: Boljom igrom u napadu pobedili smo Japan

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je danas da je njegova ekipa pobedila Japana jer je igrala mnogo bolje u napadu nego prošlog vikenda. Srbija je pobedila Japan u Tokiju sa 3:0 (25:20, 25:22, 25:18), u prvom kolu trećeg vikenda Gran prija.

-Znali smo kako treba da igramo protiv Japana. U napadu smo odigrali kvalitetnije nego prošli put i to je glavni razlog zašto smo dobili utakmicu – rekao je Terzić posle meča.

Povezana vest:  Partizan slavio na Banjici i smanjio prednost Zvezde

On je dodao da je Srbija osvojila tri boda koja je „99 odsto vode na završni turnir.

-Ima važnijih stvari od toga. Postoji samopouzdanje u ekipi da možemo da odigramo dobro protiv najjačih ekipe i to je veoma dobro – rekao je Terzić.

Naredni meč reprezentacija Srbije će igrati sutra u 8.00 sa selekcijom Rusije.

Povezana vest:  Srpski odbojkaši počeli pripreme za Italiju

-Protiv Ruskinja je uvek veliki izazov igrati. One su prvakinje sveta, sa ekipom u kojoj je veliki broj izuzetno kvalitetnih igrača. Videćemo sutra koliko ćemo uspeti da ih sprečimo da ne dobijaju lake poene u napadu – rekao je Terzić.

Odbojkašica Srbije Jovana Brakočević ocenila je da je priprema utakmice sa Japanom „jako dobro odrađena“.

Povezana vest:  SENIORKE – LIGA ŠAMPIONA 2011, Trijumf Poljakinja

-Znali smo kako igraju. Puštali smo, uslovno rečeno, igračice koje su slabije u napadu, a koncentrali smo se na srednjake koji su jači. Imali smo dobar prijem servisa, bile smo samouverene i to je rezultiralo pobedom – rekla je Brakočevićeva.

Finalni turnir održaće se od 24. do 28. avgusta u Makau. Učestvovaće Kina koja je domaćin i sedam najuspešnijih ekipa. Srbija trenutno zauzima peto mesto.