Odbojkaški savez Srbije je danas poslao Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji predlog kandidature Aleksandra Boričića za još jedan mandat na mestu predsednika CEV. Izborni, 42. Kongres CEV održaće se 19. juna u Moskvi, u Rusiji.

Aleksandar Boričić je na Kongresu Balkanske odbojkaške asocijacije, BVA, održanom 7. decembra 2019. u Bukureštu, zvanično objavio da će se kandidovati za još jedan mandat na mestu predsednika CEV i dobio podršku svih članica BVA. Zoran Gajić, predsednik OSS i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, učestvovali su u radu Kongresa BVA i pružili podršku Aleksandru Boričiću za kandidaturu za predsednika CEV.

Povezana vest:  Još jedna maksimalna pobeda Srbije, sutra ujutro put u Mađarsku

Boričić je kao igrač, trener i predsednik Odbojkaškog saveza Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije učestvovao u osvajanju najsjajnijih medalja na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim prvenstvima.

Aleksandar Boričić je počasni predsednik OSS, a na mestu predsednika CEV je od 17. oktobra 2015, kada je izabran za 9. predsednika CEV na 36. Kongresu održanom u Sofiji.

Povezana vest:  Terzić saopštio spisak za Gran Pri u Poljskoj