RADNICKI_PARTIZANVINER LIGA, SENIORI

 

Radnički Kraguejvac lako do pobede, Maldi radnik i NIS Vojvodina se namučili za bodove

 

Dva boda Požarevljanima

 

Mladi radnik – Spartak 3:2 (28:26, 20:25, 25:27, 25:16, 15:10)

Dvorana: SC „Požarevac”. Gledalaca: 200. Sudije: M. Janković (Niš), B. Kolarević (Novi Sad). Trajanje meča: 125 minuta.

MLADI RADNIK: Marinković 5, Vulović 9, Brđović 7, Vasić 18, Petrović 22, S. Ilić 16, Peković (libero), Vladisavljev 4, Grabež 10, U. Ilić, Pantić, Petrović. Trener: Dragan Bonić.

SPARTAK: Knežević 9, Kostić 4, Živković 10, Karišik 7, Milošević 18, Pantović 8, Janković (libero), Palibrk 12, Spasojević, Stefanović 1, Gajić. Trener: Milivoje Radisavljević.

 

Požarevljani su najavljivali ubedljivu pobedu, ali su se na kraju „samo” revanširali gostima za identičan poraz u Ljigu, doživljen na startu šampionata. Gosti, iako znatno oslabljeni, odigrali su odlična tri seta, a već zadovoljni osvajanjem boda i bez dovoljno kvaliteta na klupi, nisu uspeli da se odupru u četvrtom i petom, pa je domaćin zasluženo osvojio veći deo bodovnog kolača.

Prvi i treći set završeni su na razliku, a maloborojna publika nije imala čemu da se nada posle vođstva gostiju od 2:1. Sigurno da je i povreda novog korektora gostiju Petra Palibrka umnogome uticala na ishod ovog meča, jer je ovaj momak od ulaska u igru u drugom setu, predstavljao nerešivu enigmu za domaćina.

Povezana vest:  BVA – KOMISIJA ZA MARKETING, Prvi sastanak održan u Istanbulu

Preokret su inicirali i servisi Alekse Brđovića, koji je četvrti i pet set odigrao na visokom nivou. Ipak, junak meča bio je stasiti srednjak Požarevljana Stefan Ilić, koji je podsetio na najbolje dane, pa je u pet setova upisao čak deset poenterskih blokova protiv svog nekadašnjeg tima.

 

Vojvodina se mučila protiv Železničara

 

Železničar – NIS Vojvodina 1:3 (25:22, 16:25, 23:25, 18:25)

Dvorana: SD „Radnički”. Gledalaca: 100. Sudije: D. Rogić (Beograd), A. Petrović (Užice). Trajanje meča: 100 minuta.

ŽELEZNIČAR: Roganović 18, Jezdimirović 16, Janjušević 2, Bogić 8, O. Bulić 6, Kostić 2, Lojaničić, I. Bulić, Petković, Stoilović 4, Pajić. Trener: Srđan Stefanović.

NIS VOJVODINA: N. Čubrilo 5, Simeunović 18, Petrović 6, Veselinović 11, L. Čubrilo 4, Mrdak 1, Škundrić (libero), Basta 4, Jovanović 22, Kapur, Mirosavljević 4, Živanović. Trener: Nikola Salatić.

 

Povezana vest:  Japan uspešniji na startu

Vojvodina se mučila sa Železničarom na Crvenom krstu, ali je na kraju osvojila sva tri boda koja su ih dovela na drugu poziciju, pred derbi narednog vikenda protiv lidera Partizana.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, napadima Jezdimirovića i bivšeg igrača Vojvodine Roganovića stigli su do velikih 22:12. Ali ni Voša se nije predavala, raspucali su se Simeunović i Jovanović, koji je od 18:12 zamenio Miliju Mrdaka. Imali su gosti i samo poen zaostatka, (23:22), ali su grešili su finišu seta i domaćinu praktično poklonili prvi set.

U drugom setu izabranici Nikole Salatića su diktirali ritam, odlično je servirao Veselinović, povele su Lale 6:0! Gosti su imali identično vođstvo kao Željo u prvom setu, 22:12, ali nisu kao domaći dozvolili neizvesnu završnicu. Mirno su set priveli kraju.

Borio se Železničar i u nastavku, rezultatska klackalica je trajala do 14. poena. Domaći su asovima Bogića stigli do 19:17, pa 21:18. zvratio je sa servis linije Jovanović, za 2:1 u setovima iskorištena je treća set lopta. Sve je išlo po diktatu gostiju u nastavku meča, puleni Nikole Salatića rutinski su meč priveli kraju.

Povezana vest:  45. KUP SRBIJE, SENIORKE, Crveno – bele osvojile 14. titulu u Kupu (FOTO)

 

Šampion lako protiv Smedereva

 

Radnički KB – Smederevo 3:0 (25:22, 25:22, 25:19)

Dvorana: „Jezero”. Gledalaca: 100. Sudije: D. Tomašević (Beograd), V. Simonović (Kragujevac). Trajanje meča: 73 minuta.

RADNIČKI KB: Perović 5, I. Ivović 11, Stevanović 25, Novoselac 3, Maksimović 13, Hadžifejzović 9, Pantelić (libero), Opačić 3, Ćirović 1, Ilić, J. Ivović, Blagojević. Trener: Dejan Matić.

SMEDEREVO: Majcan 5, Petrović 1, Kojić 11, S. Stevanović 11, Kalinić 8, Ćelić 5, M. Stevanović (libero), Aleksić, Đorđević, Gatalica, Spajić, Đorđević. Trener: Siniša Živak.

 

Šampion je opravdao ulogu favorita u meču protiv Smedereva i stigao do očekivane pobede. Na njihovu sreću rival u prvom kolu nastavka bilo je Smederevo, pa su Kragujevčani nekako pregrmeli sve probleme koji su ih snašli, od loših rezultata na domaćoj i evropskoj sceni, do ostavke Slobodana Kovača.

Upisao je Radnički i sedmi ovosezonski trijumf, stigao na tabeli trećeplasiranu Crvenu zvezdu i do narednog kola imaće vremena da konsoliduje redove. Gosti iz Smedereva nisu lako prepustili bodove, koristili su oscilacije u igri kragujevačkog tima, koji je ipak imao više hrabrosti i mirnoće u završnicama.