Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u A grupi XX SP 2022. u Moskvi, sa Rusijom, Tunisom i Portorikom, odlučeno je večeras žrebom u gimnastičkoj dvorani „Irina Viner – Usmanova“ u Moskvi, u Rusiji. XX SP 2022. u konkurenciji odbojkaša odigraće se u Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra.

U B grupi u Kemerovu će igrati Brazil, Japan, Kuba i Katar, a u C grupi u Novosibirsku Poljska, SAD, Meksiko i Bugarska. Utakmice D grupe odigraće se u Ufi, gde će igrati Francuska, Slovenija, Nemačka i Kamerun. U E grupi u Jekaterinburgu igraće Italija, Kanada, Turska i Kina, a u F grupi u Krasnojarsku Argentina, Iran, Holandija i Egipat.

Povezana vest:  Odbojkašice Brazila osvojile zlatnu medalju

Sastave grupa su odredili nekadašnji odbojkaški asovi Ljubov Sokolova, Ekaterina Gamova, Vladimir Grbić i Taras Htei.

Prva utakmica SP 2022. odigraće se 26. avgusta u Sankt Peterburgu, a finale 11. septembra u Moskvi.

Na jubilarnom, XX SP 2022. u konkurenciji odbojkaša  24 ekipe će biti podeljene u 6 grupa sa po 4 tima. Mečevi I faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2014, U finalu Kina – SAD u nedelju od 20,00, za bronzu Brazil i Italija/Kina (17,30)

Plasman u II fazu izboriće 16 ekipa, po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i 4 najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati 4 grupe sa po 4 tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u III fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće 6 selekcija, pobednici 4 grupe i 2 najbolje drugoplasirane reprezentacije. Utakmice III faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Partizan i sačuvala šansu za finale