Dušan Keser, direktor takmičenja OSS, saopštio je da će se žreb za polufinale 56. Kupa Srbije 2021/2022. u konkurenciji odbojkašica i 57. Kupa Srbije 2021/2022. u konkurenciji odbojkaša obaviti u nedelju, 21. novembra u 17.55 časova, uz direktan prenos na RTS 2, u dvorani Ub u Ubu, pre početka utakmice 8. kola Banka Poštanska štedionica Superlige za odbojkašice između Uba i Železničara iz Lajkovca.

Povezana vest:  Vojvodina dobila majstoricu u Kragujevcu za finale plej-ofa

Plasman u polufinale 56. Kupa Srbije 2021/2022. u konkurenciji odbojkašica do sada su izborili Crvena zvezda, TENT iz Obrenovca i Železničar iz Lajkovca. Četvrti polufinalista biće pobednik četvrtfinalnog duela između Uba i Spartaka iz Subotice.

Plasman u polufinale 57. Kupa Srbije 2021/2022. u konkurenciji odbojkaša izborili su Mladi radnik iz Požarevca, Vojvodina NS seme iz Novog Sada, Crvena zvezda i Partizan Sokerbet.

Povezana vest:  EP AUSTRIJA 2011, Boričić: Prevazišli smo sva očekivanja

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice.

U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni „zlatni set“, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Povezana vest:  IV EVROPSKA LIGA 2012., Sedma pobeda seniorki Srbije u Evropskoj ligi