vojvodina_libero_odbojka

VINER LIGA, SENIORI

Pobede Spartaka i NIS Vojvodine

Spartaku bodovi spasa

Spartak – Smederevo 3:1 (17:25, 25:19, 25:18, 25:18)

Hala OŠ „Sava Kerković”. Gledalaca: 500. Sudije: Dejan Jovanović i Predrag Balandžić (obojica iz Beograda). Trajanje meča: 88 minuta.

SPARTAK: Kostić 5, Živković 12, Karišik 8, Palibrk 3, D. Milošević 16, Pantović 14, Janković (libero), Knežević 11, Spasojević 2, Stevanović, Gajić, Smiljanić. Trener: Milivoje Radisavljević.

SMEDEREVO: Majcan 1, M. Petrović 8, Kojić 17, Stevanović 15, Kalinić 10, Ćelić 8, Spasić (libero), D. Đorđević, Gatalica, Aleksić, N. Đorđević. Trener: Siniša Živak.

U duelu ekipa sa dna tabele, Spartak je u Ljigu protiv Smedereva osvojio bodove koji su ih doveli na željenu osmu poziciju. Domaćin je izgubio prvi set i to prilično ubedljivo, pa se tada činilo da će gosti uspeti da se pomere sa dna tabele. Ipak, kad je to bilo najbitnije, usledio je potpuni preokret, tako da je Spartak tek prvi put ove sezone osvojio sva tri boda!

Povezana vest:  Treća pobeda za Hemik Police – Ana Bjelica MVP meča protiv Dabrove Gorniče

Publika se probudila tek na početku drugog seta, kad je videla da je vrag odneo šalu i da su Smederevci stigli na korak do boda. Odlično je funkcionisala veza Kostića sa primačima, a ulazak Vladimira Kneževića doneo je puno toga dobrog. U finišu je trener Radisavljević pružio šansu drugom liberu Smiljaniću i korektoru Gajiću, svetloj budućnosti ljiške odbojke.

Povezana vest:  SP POLJSKA 2014, Odbojkaši Srbije danas s Francuskom

NIS Vojvodina ponovo druga

Jedinstvo – NIS Vojvodina 0:3 (19:25, 20:25, 21:25)

Hala sportova u Staroj Pazovi. Gledalaca: 300. Sudije: Igor Miljković i Ivan Lazarević. Trajanje meča: 75 minuta.

JEDINSTVO: Radivojević 5, Stojsavljević 2, Majstorović 5, Manojlović, Horvat, Ilijin 7, Janković (libero), Micić 12, Marinković, Drapšin 5, Matijašević 1, Vrban 6. Trener: Željko Vukelić.

NIS VOJVODINA: N. Čubrilo 3, Škundrić (libero), Simeunović 6, Petrović 3, Mirosavljević 4, Ivović 16, Jovović 3, Basta, L. Čubrilo 1, Mrdak 1, Jovanović 7, Kapur. Trener: Nikola Salatić.

Povezana vest:  SENIORKE I SENIORI – KUP SRBIJE, Raspisani konkursi za organizatore Finalnih turnira

NIS Vojvodina se ekspreso vratila na drugu poziciju u Viner štediše Super ligi. Novosađani su u vojvođanskom okršaju slavili protiv Jedinstva u Staroj Pazovi posle samo tri seta. U prva dva perioda igre gosti su bili prilično ubedljivi, ali su dosta problema imali u trećem.

Činilo se tada da će Jedinstvo uspeti da osvoji set, posebno posle njihovog vođstva od 15:11. Ipak, pravovremene izmene Nikole Salatića donele su preokret i skratile muke Novosađanima. Domaći su bili u igri sve do 21:21, ali u završnici je presudilo iskustvo Vojvodine.