zvezda_radnicki_kup_polufinale_2011

VINER LIGA, SENIORI

Partizan siguran, Sparak iznendadi Zvezdu

Partizan zaustavio Požarevljane

Partizan – Mladi radnik 3:1 (25:22, 25:20, 22:25, 25:20)

Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 200. Sudije: Nenad Davidović i Slaviša Manojlović (oba Beograd). Trajanje meča: 94 minuta.

PARTIZAN: Minić 3, Popović 5, Pešut 12, Samardžić 1, Turanjanin 10, Kisić 4, Jokanović, S. Žarković 2, Atanasijević 34, Ilić (libero), Bulatović. Trener: Milan Žarković.

MLADI RADNIK: Marinković 5, Pantić, Vulović, Brđović 8, Vladisavljev 1, N. Petrović, Vasić 15, U. Ilić, Peković (libero), P. Petrović 11, S. Ilić 10, Grabež 4. Trener: Dragan Bonić.

Posle sedam vezanih pobeda Mladi radnik je zaustavljen u Šumicama. Bolji od Požarevljana bio je lider na tabeli, Partizan, koji je sada veoma blizu pol pozicije dva kola pre početka doigravanja. Imao je trener crno-belih Milan Žarković dosta kadrovskih problema, dva startna primača, Mijailović i Steljić, bila su van stroja.

Povezana vest:  SENIORKE, KUP CEV, OSMINA FINALA, TRIJUMF PANČEVKI

Ipak, i u takvom odnosu snaga domaćin je relativno lako dobio prva dva seta, a blistao je korektor Aleksandar Atanasijević, koji se na kraju susreta zaustavio na 34 osvojena poena. Mladi radnik je uspeo da osvoji počasni set u trećem delu igre, ali za nešto više nisu imali snage.

Spartak iznenadio Zvezdu u Šumicama

Crvena zvezda – Spartak 2:3 (25:23, 23:25, 25:14, 23:25, 12:15)

Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 150. Sudije: Goran Gradinski i Zorica Bjelić (oboje Beograd). Trajanje meča: 114 minuta.

Povezana vest:  Bursa i Uraločka u finalu Kupa Izazivača odbojkašica

CRVENA ZVEZDA: Okolić, Stefanović, Perić 18, Pajić, Bojović 12, Koprivica 7, Milutinović 12, Jakovljević 6, Mitić 5, Terzić, Petković 25, Vujić (libero). Trener: Željko Bulatović.

SPARTAK: Knežević 3, Kostić 2, Živković 19, Gajić, Karišik 1, Palibrk 7, Janković (libero), Milošević 14, Spasojević, Stevanović, Pantović 25. Trener: Milivoje Radisavljević.

Spartak je iznenadio osvajača Kupa Crvenu zvezdu u Šumicama. Ekipa iz Ljiga je ostvarila drugu pobedu u gostima ove sezone, prvu još od 25. novembra prošle godine kad su slavili  u Smederevu. Tim Milivoja Radisavljevića je na ovaj način vrlo blizu opstanka u eliti, samim tim i učešća u doigravanju za titulu prvaka.

Trener domaćih Željko Bulatović je rešio da odmori kapitena Miloša Terzića, pa su od starta na pozicijama primača servisa zaigrali juniorski reprezentativci Milan Perić i Lazar Koprivica. Znali su silno motivisani gosti to da iskoriste, pa su posle tesno izgubljenog prvog seta zaigrali znatno hrabrije i to je dovelo do izjednačenja.

Povezana vest:  KADETI, BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Kadeti Srbije u C grupi sa Grčkom i Bosnom i Hercegovinom

Iako je Zvezda diktirala ritam i igrala upravo onako kako se od nje i očekivalo u trećem setu, to nije bilo dovoljno da crveno-beli ostvare trijumf i održe korak sa drugoplasiranom Vojvodinom. Zvezdi nije pomogao ni ulazak u igru Nemanje Jakovljevića, koji je odigrao ceo peti set. Spartak je imao snage da načini potpuni preokret i slavi možda i najveću pobedu od kad se takmiči u Super ligi.