zvezda_radnicki_kup_polufinale_2011

VINER LIGA, SENIORI

Zvezda savladala Jedinstvo u Šumicama

Crvena zvezda – Jedinstvo 3:1 (27:25, 29:27, 23:25, 25:23)

Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 50. Sudije: Gordan Vilimanović (Kraljevo) i Stanislava Simić (Obrenovac). Trajanje meča: 110 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Perić 3, Bojović 10, Milutinović 13, Mitić 1, Terzić 18, Petković 17, Vujić (libero), Jakovljević 12, Stefanović 2, Pajić, Koprivica. Trener: Željko Bulatović.

JEDINSTVO: Majstorović 10, Ilijin 20, Marinković 17, Drapšin 16, Matijašević 5, Vrban 5, Janković (libero),  Horvat, Radivojević, Stojsavljević, Mladenović, Manojlović. Trener: Željko Vukelić.

Povezana vest:  Vip Beach Masters 2010, Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku ovog leta u Kragujevcu, Nišu i Novom Sad

Crvena zvezda je pobedom zatvorila ligaški deo šampionata, u utakmici bez rezultatskog značaja, savladala je Jedinstvo iz Stare Pazove. Novajlija je namučio crveno-bele, 110 minuta trajao je meč u Šumicama, pred jedva pedeset gledalaca. Uvodni deo meča pretekao je u znaku domaćih, u drugom delu seta gosti su imali inicijativu.

Menjao je Bulatović dizače (Stefanović umesto Mitića) u nameri da promeni ritam jer je Jedinstvo u završnicu ušlo s dva poena prednosti (19:21). Vratio je Terzić egal igru, spasli su crveno-beli dve set lopte gostiju i uspeli da reše uvodni set u svoju korist.

Povezana vest:  EP 2011 SRBIJA I ITALIJA, Terzić: Svesni smo veličine uspeha, sav trud je naplaćen

Skoro isti rasplet imao je i drugi set, bolji početak domaćih i neizvesnu završnicu. Zvezda je imala dve set lopte (24:22) ali je iskoristila tek petu. Ponovo je kapiten bio na visini zadatka ali i bloker Milutinović.

Jedinstvo je uspelo da trijumfuje u trećem setu, najviše zahvaljujući dobroj igri Ilijina, ali i Matijaševića koji je razigrao srednjaka Drapšina. Crveno-beli su u nastavku zaigrali nešto sigurnije, stigli do 20:16, oporavljeni Jakovljević je bio siguran u završnici.

Povezana vest:  XIV SP 2015., Srbija u osmini finala najverovatnije kao treća u B grupi – mogući rivali Koreja ili Peru