trening-harper1

AMERIČKI FUDBAL

Džon Harper gost Vojvoda

Bivši glavni trener beogradskih Vukova, inače osvajač dva Euroboula, odazvao se prošlog vikenda pozivu Dukesa da bude gost na treninzima. Igrači nisu znali šta im se sprema, pa je iznenadjenje bilo veliko.

– Uvek sam govorio sa poštovanjem o Vojvodama. Vojvode su jedan odličan, atletski tim, sa ogromnim potencijalom i talentom. Jos samo par kockica da se sklope, u vidu američkih igrača i Vojvode bez sumnje osvajaju prvenstvo – kaže Harper.

Povezana vest:  BADMINTON, ОDRŽAN PETI B TURNIR – BGD 2012, VASIĆEVA I KOVAČEVIĆ OSVOJILI TITULE

Održana su dva tročasovna treninga, gde je najveći akcenat bio na samim osnovama fudbala.

– Hteo sam da naučim momke da se fudbal ne uči preko youtubea, da je američki fudbal sport koji konstantno napreduje, a za napredak je potrebna dobro potkovana osnova samog sporta. Bez obzira sto smo poprilično bili ograničeni vremenom, momci su brzo napredovali i usvajali novo znanje. Nisam imao nijedan problem sa njima, bili su odlično raspoloženi i otvoreni za saradnju. Nisam znao sta da očekujem, jer sam ipak bio trener Vukova, ali Vojvode su pokazali da ih to apsolutno ne zanima. Hteli su samo da uče.

Povezana vest:  KUGLANJE, „Junaković kup" od petka do nedelje

Na pitanje o samim Dukesima kao timu, Harper odgovara:

– Dukesi su veoma pozitivan tim, drže se zajedno, bez obzira na probleme sa kojima su se suočavali i sa kojima se jos suočavaju. Zaista mogu reći da su tim. Ima i veoma talentovanih juniora, koje već sledeće sezone vidim u prvoj postavi. Drago mi je sto je na treningu bio skoro ceo seniorski i juniorski tim, pa cak i nesto ženskog tima i devojke su radile sve drilove.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Kontinental kup: Partizan ubedljivom pobedom do trećeg mesta, CSKA putuje u Poljsku

Na kraju, Harper je o vremenu provedenom među Dukesima istakao:

– Primljen sam kao član porodice. Novi Sad je prelep grad i žao mi je sto moram da idem. Uprava kluba me je odlično dočekala, na čemu želim da im se zahvalim. Doći ću opet u Novi Sad, to je sigurno.