osnovci_2011_1

U Zrenjnaninu i Kleku počelo školsko Državno prvenstvo u odbojci za učenice osnovnih škola

Ministarka otvorila memorijalni turnir „Miloš Grbić“

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković otvorila je danas u Kleku 31. školsko Državno prvenstvo u odbojci za učenice osnovnih škola, odnosno treći po redu memorijalni turnir „Miloš Grbić“. Ministarka je poručila da su upravo deca prioritet u razvoju domaćeg sporta.

-Zadovoljna sam što sam ovde. Važna takmičenja i veliki sportski događaji se ne održavaju samo u Beogradu, već i u velikom i čuvenom sportskom mestu kao što je Klek. Ovde sam došla i zato što 40 godina tradicije školskog sporta i školskih takmičenja treba da budu prepoznati od strane države i da pokažem poštovanje prema čoveku kakav je bio veliki takmičar, pedagog, otac olimpijskih šampiona, Miloš Grbić. U ime Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta i moje lično ime, 31. Državno prvenstvo proglašavam otvorenim – rekla je na svečanom otvaranju u sali osnovne škole „Jovan Dučić“ u Kleku, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković.

Povezana vest:  Terzić: Četvrto mesto nije neuspeh, umor je učinio svoje

Školama učesnicama ovog takmičenja dobodošlicu u „olimpijsko selo“ poželeo je gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov. Otvaranju Državnog prvenstva, između ostalih, prisustvovali su i nekadašnji saigrači iz naše odbojkaške reprezentacije Vladimir Grbić i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje. Vladimir Grbić se zahvalio ministarstvu za omladinu i sport jer na ovakav način brine o razvoju dece i izrazio ponos što baš ovaj turnir nosi ime njegovog pokojnog oca.

Povezana vest:  Kolaković: Bili smo strpljivi i hrabri

osnovci_2011

Koja škola će poneti naslov državnog prvaka saznaćemo sutra kada su na programu mečevi za plasman koji će se odigravati u okviru grupa. Naime, devet škola: „I Vojvođanska Brigada“ Novi Sad, „Đorđe Maletić“ Jasenovo, „Ivan Milutinović“ Beograd, „Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište, „Vladimir Perić Valter“ Prijepolje, „Sveti Sava“ Niš, „Dositej Obradović“ Vranje, „Leposavić“ Leposavić, „Slavko Rodić“ Lazarevo- prvog dana podeljene su tri grupe. Mečevi su igrani na tri lokacije: OŠ“Jovan Dučić“ u Kleku, Kristalna dvorana i tehnička škola u Zrenjaninu. Prvoplasirani će sutra igrati za plasman od prvog do trećeg mesta, škole koje prvi dan takmičenja završe na drugom mestu sutra će igrati za plasman od četvrtog do šestog mesta, a trećeplasirani iz prvog dana nadmetaće se za pozicije od sedmog do devetog mesta na školskom Državnom prvenstvu. Po završteku takmičenja za devojčice počeće Državno prvenstvo za učenike osnovnih škola. Ono će se odvijati po istom sistemu, a prvak će biti poznat u nedelju.

Povezana vest:  JUNIORI – HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Srbija za finale protiv Crne Gore sutra od 20,30