zvezda222_14_kolo

VINER LIGA, SENIORI

Zvezda lako do polufinala, Vojvodina ostavila samo set u Ljigu

Mladi radnik – Crvena zvezda 0:3 (19:25, 20:25, 18:25)

Dvorana: SC „Požarevac“. Gledalaca: 700. Sudije: Igor Miljković i Nenad Davidović (oba Beograd). Trajanje meča: 77 minuta. Rezultat u seriji: 0:2.

MLADI RADNIK: Marinković 1, Pantić 2, Vulović 4, Brđović 1, Vladisavljev, N. Petrović, Vasić 10, U. Ilić 5, Peković (libero), P. Petrović 2, S. Ilić 11, Grabež 3. Trener: Dragan Bonić.

CRVENA ZVEZDA: Okolić, Stefanović, Perić 6, Pajić, Bojović 10, Kopivica, Milutinović 4, Jakovljević, Mitić 3, Terzić 10, Petković 19, Vujić (libero). Trener: Željko Bulatović.

Crvena zvezda je prvi polufinalista plej-ofa. Beograđani su u oba meča nadigrali Mladi radnik, ekipu od koje su dva puta poraženi tokom ligaškog dela takmičenja! Ipak, kad je to bilo najbitnije crveno-beli su odigrali dva sjajna meča, u četvrtfinalu plej-ofa su oba puta nadigrali Požarevljane posle samo tri seta i sasvim zasluženo su stigli do polufinala.

Povezana vest:  Terzić: Ostaje žal, ali protiv Italije možemo do medalje

Gosti su imali dosta bolju realizaciju napada i to je ovoga puta presudilo pobednika. Kapiten Miloš Terzić je primirio prijem, Mihajlo Mitić je vrlo dobro odradio svoj deo posla, ali su i ostali njihovi saigrači dali veliki doprinos trijumfu. U napadu se istakao srednjak Mladen Bojović (9-8), dok je Milan Perić imao duge serije servisa.

Sa druge strane, Mladom radniku su nedostajali poeni korektora Petra Petrovića, pa je trener Bonić pokušavao da improvizuje, ali nije išlo. Čini se da je jedini raspoložen za igru kod domaćih bio upravo nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Stefan Ilić, inače najbolji bloker ligaškog dela prvenstva. Bilo je to nedevoljno da Mladi radnik još jednom ove sezone iznenadi osvajača Kupa Srbije.

Povezana vest:  Terzić: Nema slavlja, sad kreću pripreme za EP

Vojvodina ostavila samo set u Ljigu

Spartak – Vojvodina NS seme 1:3 (25:18, 22:25, 22:25, 19:25)

Hala OŠ Sava Kerković. Gledalaca: 600. Sudije: Vladimir Simonović (Kragujevac) i Goran Gradinski (Beograd). Trajanje meča: 98 minuta. Rezultat u seriji: 0:2.

SPARTAK: Knežević 2, Kostić 3, Živković 19, Gajić, Karipik 6, Palibrk 2, Janković (libero), Milošević 11, Spasojević, Stevanović, Pantović 17. Trener: Milivoje Radisavljević.

VOJVODINA NS SEME: N. Čubrilo 7, Škundrić (libero), Simeunović 13, Petrović 10, Mirosavljević, Veselinović, Ivović 19, Jovović 1, L. Čubrilo 1, Mrdak, Jovanovič 15, Kapur. Trener: Nikola Salatić.

Iako je na početku meča Spartak dobio prvi set i dugo je bio u igri u drugom, Vojvodina je uspela da dođe do preokreta i drugog trijumfa u četvrtfinalu plej-ofa. Novosađani su izbegli majstoricu, pa će u polufinalu doigravanja za prvaka igrati protiv Crvene zvezde.

Povezana vest:  Danas start kvalifikacija na drugom CEV Challenger turniru u Novom Sadu

Ljižani su odigarli možda i najbolji set ove sezone na startu meča protiv Vojvodine. Sve je tada funkcionisalo prema zamislima stratega domaćih Milivoja Radisavljevića, pa je Spartak lako došao do prednosti. Ipak, u uzbudljivoj završnici domaćin je posustao, a Novosađani su proigrali i načinili preokret.

Gosti su znatno poboljšali servis u nastavku, imali su i mnogo bolju realizaciju napada, a Spartak nije imao adekvatan odgovor na to. Razigrali su se najiskusniji, Nenad Simeunović i Zoran Jovanović, ali je na kraju najbolji bio Ljižanin u redovima Vojvodine Marko Ivović. Kod Spartaka su sjajni bili Živković i Pantović, ali je to bio njihov poslednji meč ove sezone.