Logo_odbojka_EP_2011

Vlada pomaže organizaciju EP sa 15 miliona dinara

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković rekla je danas da će Vlada Srbije organizaciju ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za odbojkašice pomoći sa 15 miliona dinara. Evropsko prvenstvo za odbojkašice, od 23. septembra do 2. oktobra ove godine, organizovaće zajedno Srbija i Italija. Utakmice će se igrati u četiri grada – Beogradu, Zrenjaninu, Monci i Busto Arsiciju. Finalna utakmica odigraće se u beogradskoj hali Pionir.

Na konferenciji za novinare u Skupštini grada Samardžić Markovićeva istakla je prijateljske odnose Odbojkaških saveza Srbije i Italije i dodala da je organizacija EP značajna za Srbiju zbog razvoja sporta.

Povezana vest:  SENIORKE – LIGA ŠAMPIONA 2013., Crvena zvezda u Bakuu

-Pokazalo se da je odbojka izuzetno popularna u Srbiji, prema istraživanjima, to je najpopularnija vanškolska aktivnost dece. Sport su rezultati i takmičenja, ali u saradnji sa Vladom Italije ćemo pokazati da sport ima ne samo kulturnu već i razvojnu spoljnopolitičku dimenziju – rekla je ona.

-Vlada Srbije izdvojila je 15 miliona dinara kao pomoć oraznizaciji Evropskog prvenstva, a tu će biti i drugih stvari. Našoj reprezentaciji želim plasman u završnu fazu takmičenja i borbu za jednu od medalja – dodala je Samardžić Markovićeva, koja je i predsednik počasnog organizacionog odbora EP.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORI, Prva pobeda Železničara, Mladi radnik bolji od Spartaka

Organizatori su danas predstavili logo i maskotu Evropskog prvenstva. Maskota je bubamara, za čije ime će konkurs biti otvoren, dok je logo odbojkaška lopta na kojoj su zastave Srbije i Italije, ali I otisak usana.

Ambasador Italije u Srbiji Armando Varikijo rekao je da su dve odbojkaške federacije pokazale dobru saradnju, što je potvrdila zajednička organizacija Evropskog prvenstva za odbojkaše 2005. godine.

Povezana vest:  Juniorke Srbije na SP od 9. do 18. jula u Roterdamu i Kortrajku

-Ovaj događaj je veliki izazov za dva saveza i dva ministarstva i dokazuje da je moguće na visokom nivou organizovati takmičenje – rekao je on.

Predsednik OSS Aleksandar Boričić, koji je pročitao je pismo kolege iz italijanskog Saveza Karla Magrija, rekao je da dva saveza krase poverenje i veliko prijateljstvo i da nisu slučajno uvršteni među šest najbolje organizovanih odbojkaških federacija u svetu.