srbija_seniorke_crveni_dresovi_slavlje

EVROPSKA LIGA

Odbojkašice Srbije nastavile pobednički niz

U prvoj utakmici trećeg vikenda A grupe Evrolige za odbojkašice reprezentacija Srbije pobedila je danas u Subotici selekciju Francuske rezultatom 3:2 (25:13, 19:25, 19:25, 25:22, 17:15).

Meč je odigran u dvorani „Dudova šuma“ pred oko 1.000 gledalaca, a sudili su Grider (Švajcarska) i Zidanić (Hrvatska).

Iste ekipe sastaće se sutra, takođe, u Subotici od 18 časova.

Srbija: Lazarević, Brakočević, Malagurski 28, Živković, Krsmanović 7, Malešević 7, Molnar 4, Antonijević 3, Ninković, Rašić 8, Popović, Rosić.

Povezana vest:  Vladimir Grbić sa reprezentativcima u beach – volley na „Našoj strani mreže"

Francuska: Udima 1, Bauer 23, Buske, Lozančić 11, Ribačevski 11, Feš 2, Ortšit, Sto, Šlek 6, Daskali, Moriset, Kamara 15.

Naše najbolje odbojkašice nastavile su sa trijumfalnom serijom u Evroligi i pored činjenice da ih odavno nijedan tim nije namučio u prestižnom takmičenju kao „trikolorke“.

Nakon sat i 55 minuta velike borbe izabranice selektora Zorana Terzića uspele su da prinađu put do nova dva boda i na razliku dobiju taj-brejk.

Povezana vest:  JUNIORKE – XVII SP 2013., Pobeda Kine nad reprezentacijom Srbije

Prvi od dva susreta u Subotici opravdao je očekivanja, a Francuskinje su dokazale da su najozbiljniji konkurent srpskom državnom timu za osvajanje prvog mesta u grupi.

Nakon veoma lakog osvajanja prvog seta činilo se da Terzićeva ekipa neće imati nikakvih problema na putu ka još jednom ubedljivog trijumfa. Uporne gošće tada su, međutim zbile redove i nadigrale srpsku reprezentaciju u naredna dva seta.

Povezana vest:  SP JAPAN, Srbija ubedljiva protiv Kostarike

Srbija je uzvratila u četvrtom setu, pa je odluka o pobedniku odložena za taj-brek, koji je bio izuzetno uzbudljiv. Srbija je u poslednjem setu imala pet poena prednosti (8:3), ali je francuska reprezentacija uspela da se vrati u igru.

Posle mnogo preokreta u finišu odlučujućeg perioda igre, francuska ekipa morala je da se zadovolji počasnim bodom.