srb-bulg-004

SVETSKA LIGA

Reprezentativci Srbije očekuju pobede u Finskoj

 

Reprezentativci Srbije u odbojci ocenili su danas da ih čekaju teški mečevi sa Finskom u Tampereu, ali veruju da će uspeti da ostvare dve pobede u duelu četvrtog vikenda Svetske lige i tako se revanširaju domaćoj selekciji za poraz u Beogradu.

-Za razliku od mečeva u Beogradu sada smo dobro upoznati sa reprezentacijom Finske. Radi se o odličnoj ekipi, koju krasi kolektivni duh. Pokazali su da mogu da igraju sa svakim protivnikom. Mislim da smo u prethodnom periodu dobro radili i da ćemo im se revanširati za poraz na našem terenu – rekao je primač srpske reprezentacije Miloš Terzić novinarima u Tampereu.

Povezana vest:  Srpske odbojkašice idu na Evropsko prvenstvo da se bore za medalju

Reprezentacija Finske pobedila je Srbiju u Beogradu u prvom meču drugog vikenda Svetske lige sa 3:1 u setovima. Domaća selekcija potom se revanširala pobedom od 3:0. Prvi meč u Tampereu, Srbija i Finska igraće u petak u 17.30, a drugi u subotu u isto vreme.

Korektor Tomislav Dokić ocenio je da reprezentativci Srbije „moraju da izvuku maksimum“.

-Čekaju nas dva teška meča, iz kojih moramo da izvučemo maksimum. Potrebne su nam pobede, a mislim da imamo kvalitet da ih ostvarimo – kazao je Dokić.

Povezana vest:  Tri reprezentacije Srbije počele pripreme za Svetsku ligu i Evropske igre

Nikola Kovačević, koji igra na poziciji primača, kazao je da igrači Srbije moraju da budu „strpljiviji i agresivniji nego u Beogradu“.

Korektor Saša Starović dodao je da je duel sa Finskom „jako bitan“, jer reprezentacija Srbije „više nema pravo na kikseve“.

-Svi smo svesni da nam je ovaj duel jako bitan. Nemamo više pravo na kikseve. Nadam se da ćemo uspeti da uđemo u meč maksimalno koncentrisani i bez grešaka, kakvih je bilo u Beogradu. Verujem da su svi spremni, prvenstveno u glavama – poručio je Starović.

Povezana vest:  JUNIORKE – KVALIFIKACIJE ZA XVI SP 2011, Treća maksimalna pobeda Poljske

On je ocenio da je reprezentacija Srbije „veliki izazov za Fince“, koji igraju „posebno motivisano“ u tim mečevima.

Na tabeli Grupe C Svetske lige vodi Argentina sa 14 bodova. Srbija je druga sa deset, Portugal treći sa sedam, a Finska četvrta sa pet bodova.