igor_kolakovic_rep_odbojka_1

Igor Kolaković: Mogli smo i bolje da odigramo protiv Finske

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je danas u Tampereu posle pobede u meču sa Finskom, u Svetskoj ligi, da je ekipa odradila dobar posao i da se pobedi „ne sme gledati u zube“. Odbojkaška reprezentacija savladala je danas u Tampereu selekciju Finske sa 3:2 (25:20, 23:25, 25:17, 34:36, 15:11), u prvom meču četvrtog vikenda u Grupi C Svetske lige.

-Pobeda je velika s obzirom na ambicioznog domaćina i zbog svega što se događalo na terenu. Imali smo mogućnost da pobedimo sa 3:0 ili 3:1, što nismo uradili, ali se opet osetio pomak u odnosu na prethodne mečeve – rekao je Kolaković.

Povezana vest:  Nikola Grbić, Zoran Petrović i Slobodan Milošević dobitnici “Majske nagrade”

Prema njegovim rečima, suština je da je reprezentacija Srbije odradila „dobar posao“.

-Odradili smo dobar posao, ali mogli smo i bolji. Ne smemo gledati pobedi u zube, moramo da budemo zadovoljni – rekao je Kolaković.

Odbojkaš Srbije Bojan Janić istakao je da je ekipa napravila pomak u igri, iako je imala padove.

-Realno je bilo da se utakmica završila sa 3:0. Delovali smo impresivno. Mnogo je važno što smo i pored problema uspeli da pobedimo – rekao je Janić i dodao da bi igrači bili prezadovoljni kada bi se sa dve pobede vratili za Beograd.

Povezana vest:  Igrači i stručni štab Radničkog u štrajku

Reprezentativac Srbije Dragan Stanković ocenio je da je prva utakmica sa Finskom u Tampereu donela mnogo.

-Odigrali smo težak meč. Mogli smo da pobedimo i pre petog seta. Uspeli smo za razliku od prethodnih mečeva da prelomimo na kraju. Sutra nas čeka još teža utakmica i nadam se da ćemo odigrati mnogo bolje – rekao je Stanković.

Povezana vest:  XXIII SVETSKA LIGA 2012, Kuba, Poljska i Bugarska u polufinalu – Brazil eliminisan

Naredni meč Srbija će igrati sa Finskom sutra u 18.30, takođe u Tampereu.