Wiener_Liga-odbojka 

VINER LIGA, SENIORI
Partizanu bodovi protiv Jedinstva
 
Partizan Termoelektro – Jedinstvo 3:1 (25:20, 26:24, 25:27, 25:23)
Dvorana: SC „Šumice”. Gledalaca: 100. Sudije: Ivan Lazarević (Šabac) i Zorica Bjelić (Beograd). Trajanje meča: 113 minuta.
PARTIZAN TERMOELEKTRO: Minić 23, Pešut 11, Mijailović 17, LJubičić 11, Žarković 9, Bulatović 4, Ilić (libero), Brđović, Nikolić, Duštinac, Samardžić, Jevtić. Trener: Milan Đuričić.
JEDINSTVO: Škrbić 8, Matić 7, Ilijin 6, Micić 21, Matijašević 1, Janković (libero) Manojlović 1, Majstorović 7, Vuksanović 9, Radojević 2, Mladenović. Trener: Željko Vukelić.
Partizan je u veoma uzbudljivom meču slavio trijumf protiv Jedinstva i sa nova tri boda zadržao je kakve-takve šanse da se pred doigravanje domogne četvrt pozicije i prednosti domaćeg terena u četvrtfinalu.
Sa druge strane, Staropazovčani su sada u teškoj poziciji, s obzirom da su dva kola pre kraja ostali na devetoj poziciji superligaške tabele. Crno-beli nisu imali toliki rezultatski imperativ koliko gosti, ali su posao odradili krajnje profesionalno.
U prvom setu Partizan je bio bolji rival, iako je u meč ušao bez dvojice startera, dizača Alekse Brđovića i primača servisa Marka Nikolića. Jedinstvo je počelo da igra tek od drugog seta i to im se isplatilo.
Povezali su gosti redove, smirili prijem i uz sjajnog korektora Tomu Micića uspeli su da nadoknade minus sa drugog tehničkog tajm-auta (16:12). Ipak, u neizvesnoj završnici drugog perioda nisu izdržali – 26:24.
Nastavili su izabranici Željka Vukelića u istom ritmu i kao nagrada stigla im je još jedna završnica seta. Ovoga puta uspeli su da je reše u svoju korist i produže nadu da bi mogli da dođu do bodova spasa. Ipak, Partizan im to nije dozvolio, stigao je do dve meč lopte, a iskoristio je drugu – 25:23, za deseti trijumf u Super ligi.

 

Povezana vest:  SENIORI – XXI SVETSKA LIGA 2010, Kolaković: Zadovoljan sam pobedom u teškom meču