Kvalifikacije VBM 1

Vip Beach Masters u Kragujevcu otvoren uzbudljivim mečevima

Prvi u seriji turnira ovogodišnjeg, četvrtog po redu Prvenstva u odbojci na pesku Vip Beach Masters, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počeo je u Kragujevcu, na terenima za odbojku na pesku na platou ispred Skupštine grada. Juče i danas pre podne igrane su kvalifikacije, a danas u 12 časova počeo je glavni turnir u muškoj konkurenciji, koji se nastavlja u subotu i nedelju, 18. i 19. juna.

Iz godine u godinu, za turnire se prijavljuje sve veći broj ekipa, pa se za turnir u Kragujevcu  prijavilo čak 55 muških i 20 ženskih timova, među kojima su i dve ekipe iz Bugarske i Bosne i Hercegovine u muškoj konkurenciji. Za titulu šampiona u odbojci na pesku bori se 16 muških i 8 ženskih ekipa koje su prošle u kvalifikacije, a nagradni fond za ovaj turnir iznosi 10.000 evra. Prošlogodišnja kraljica plaže Milena Matić učestvuje u glavnom turniru sa Ivanom Isailović, dok će prošlogodišnji šampion i kralj plaže Davor Brčić, sa novim partnerom Milošem Žumberom, svoje mesto u glavnom turniru potražiti kroz kvalifikacije.

Povezana vest:  Zoran Terzić: Nadam se plasmanu na OI

Ove godine na turnirima Vip Beach Mastersa po prvi put je organizovana i Vip Beach Masters škola odbojke za najmlađe ljubitelje odbojke na pesku, koju vodi naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, danas potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i član Komisije FIVB za razvoj svetske odbojke. Prvi časovi za dečake i devojčice uzrasta do 14 godina na programu su danas od 17 do 18 časova, a Vip Beach Masters škola odbojke nastaviće se i u subotu 18. juna od 17 do 18 časova, i u nedelju 19. juna od 11 do 12 časova. Po troje najboljih dečaka i devojčica moći će da serviraju pre finalnih mečeva glavnog turnira Vip Beach Masters-a.

Povezana vest:  Zvezda bolja od Vojvodine posle taj brejka

Nesumnjivo, u Kragujevcu ima dosta sportske publike i poklonika letnje zabave, što može da potvrdi dobra posećenost turnira već prvog dana. Za sjajnu atmosferu pobrinuli su se DJ, igračice na pesku, kao i već svima dobro poznat voditelj Galeb Nikačević, sa regionalnog programa MTV. Pored uzbudljivih mečeva publika se zabavlja i kroz brojne nagradne igre.

Povezana vest:  BEACH VOLLEY – SENIORI – “EP 2012. – NOVI SAD MASTERS”, Srbija sa dva tima u Glavnom žrebu

Turnir se završava u nedelju, u 18 časova, svečanom dodelom nagrada najuspešnijim odbojkašima i odbojkašicama. Tri najbolje ekipe osvojiće zlatne, srebrne i bronzane medalje i pehare, pobednički muški tim osvojiće 1.400 evra, a prvoplasirane odbojkašice 1.100 evra.