igor_kolakovic_srb_por

SVETSKA LIGA

Kolaković: Svi kao jedan u Portugalu

 

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da u predstojeće dve utakmice protiv Portugala svi igrači moraju da se podrede ekipi i ostvarenju glavnog cilja, plasmanu na završni turnir Svetske lige.

-Ovo je vrlo bitan vikend. Portugal je ekipa koja nas je najviše namučila. Bilo bi dobro da se vratimo sa dve pobede kako bi i dalje bili u priči o prolazu dalje – rekao je Kolaković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Povezana vest:  KADETKINJE, BALKANSKO PRVENSTVO 2010, Počele pripreme u Obrenovcu

U dosadašnjem toku takmičenja u C grupi Svetske lige Srbija je zabeležila po četiri pobede i poraza.

-Od samog početka imamo neki nesklad u prioritetima u našim glavama, ali da bi to sredili treba nam vreme. Bitno je da u mečevima u Portugalu ostavimo sa strane neke lične predrasude i stavimo se u službu kolektiva. Jedino tako možemo da pobeđujemo – zaključio je Kolaković.

Povezana vest:  Na Kolakovićevom spisku 37 igrača

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin kazao je da očekuje bolju igru nacionalnog tima nego do sada.

-Ove godine igramo toplo-hladno, ali i dalje smo u igri za završni turnir. Sa dve pobede imamo velike šanse. Portugal nas je iznenadio u Beogradu, ali tada ih nismo dobro poznavali – kazao je Podraščanin.

Njegov saigrač Nikola Rosić ocenio je da utakmice u Portugalu mogu mnogo da donesu reprezentaciji Srbije.

Povezana vest:  Po novom načinu bodovanja seniorke na šestom, seniori na 11. mestu FIVB rang liste

-Očekuju nas dve značajne utakmice. Mogu dosta da nam donesu, da vratimo samopouzdanje. Svima nam je cilj plasman na završni turnir, nadam se da ćemo uspeti u tome – dodao je Rosić.

Ekipa sutra ujutru putuje u Portugal. Utakmice Portugala i Srbije igraju se u subotu i nedelju od 17 sati u mestu Povoa de Varzim.