igor_kolakovic_rep_odbojka_1

SVETSKA LIGA

Srbija protiv Argentine juri bodove za završni turnir

 

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće sutra i u četvrtak kod kuće protiv Argentine u Svetskoj ligi, a bodovi iz ova dva meča su preko potrebna „orlovima za plasman na završni turnir ovog takmičenja.

-Veoma je važno šta ćemo uraditi sutra i prekosutra. Ono što nam daje nadu je poslednji set iz prethodne utakmice protiv Portugala. Tada sni iskazali ‘glad’ za rezultatom, imali smo drskost i želju i u tome smo uspeli. Biće teško, Argentina je dobila sve mečeve u gostima – rekao je selektor Srbije Igor Kolaković na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Povezana vest:  Kadeti Srbije savladali juniore SAD

Srbija je trenutno druga na tabeli C grupe sa šest pobeda i četiri poraza, a Argentinci su prvi sa učinkom 8-2.

-Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu. Srbija je zaista velika ekipa, ima neke od najboljih igrača na svetu. Mi smo u dobroj formi, očekujem da igramo kao i u dosadašnjem toku svetske lige – kazao je selektor Argentine Havijer Veber.

Povezana vest:  JUNIORKE, KVALIFIKACIJE ZA XVI SP 2011, Juniorke u četvrtak počinju pripreme

Sutrašnja utakmica igra se u novosadskoj hali Spens od 20 sati, a potom će se isti rivali sastati u četvrtak u beogradskom Pioniru, takođe od 20 sati. U ovoj grupi još se takmiče reprezentacije Finske i Portugala, ali su ovi timovi izgubili sve šanse za završni turnir.

Plasman na završni turnir Svetske lige obezbediće domaćin Poljska, pobednici četiri grupe i još tri drugoplasirane selekcije. Završni turnir Svetske lige održaće se od 6. do 10. jula u Gdanjsku.

Povezana vest:  Peruđa, Belhatov i Konstanca i dalje bez poraza