bilja_krstic_bistrik_in_theatre

Van Gog, Negativ, Kiki na Bir festu u Vrnjačkoj Banji

 

Rok sastavi „Van Gog“ i „Negativ“, pop pevači Dejan Cukić i Kiki Lesendrić, uz tamburašku legend Zvonka Bogdana, neki su od izvođača koji će nastupiti od 1. do 3. jula na „Bir festu“ (Beer) u Vrnjačkoj Banji, najavili su danas organizatori „Beogradska kulturna mreža“ (BKM).

Portparolka „BKM“ Neda Kurjački rekla je danas na konferenciji za novinare da će kao i prošle godine na prvom „Bir festu“ u Vrnjačkoj Banji ponovo biti besplatan ulaz za posetioce stadiona „Raj“. Prema njenim rečima, „Bir fest“ u Vrnjačkoj Banji ove godine deli moto „Zabava za sve“ sa matičnom manifestacijom koja će biti održana polovinom avgusta na Ušću u Beogradu.

Povezana vest:  Novi CD Radeta Šerbedžije PONEKAD DOLAZIM, PONEKAD ODLAZIM

Kako je najavljeno, prve večeri „Bir festa“ u Vrnjačkoj Banji nastupiće Zvonko Bogdan, hard rok sastav iz Pule „Atomsko sklonište“, alternativni sastav „Negativ“ i drugi.

-Uživam u letnjim koncertima na otvorenom gde je nama najprijatnije. Biće to jedan od poslednjih koncerta na kome ćemo svirati stare pesme, jer počinjemo da radimo na novom albumu – rekla je pevačica „Negativa“ Ivana Peters.

Povezana vest:  Bajaga i Instruktori sutra u Sarajevu

Druge večeri 2. jula nastupaju izvođači romske muzike „Ođila“, trubači Dejana Petkovića i rok sastavi „Van Gog“ i „Osvajači“, a završne „Garavi sokak“, pop-rok pevač Kiki Lesendrić i „Piloti“ i pop pevač Dejan Cukić sa svojim „Spori ritam bendom“.

Direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje Nikica Pantović najavio je i održavanje „Vrnjačkog karnevala“ od 10. do 17. jula, u okviru kog će prve večeri nastupiti pevačica etno muzike Bilja Krstić sa svojim „Bistrikom“.

-Grupa ‘Bistrik’ ove godine slavi 10 godina postojanja i krajem godine objavljuemo novi CD. Svirali smo svuda u svetu, a sada smo dočeli da prvi put sviramo u Vrnjačkoj Banji – rekla je Krstićeva.

Povezana vest:  Bon Jovi: Novi album i svetska turneja

Kako je najavljeno, u okviru karnevala 11. jula nastupaju, između ostalih, „Penthaus“, muzička i akrobatska grupa „USB“, za 12. jula je predviđen koncert „Stari grad“, 13. jula nastupa niški rok sastav „Kerber“, a završne večeri crnogorski pop pevač Bojan Marović.

-Trudili smo se da muzički program karnevala bude, što se kaže, od ‘Nirvane’ do Silvane, i od Baha do sevdaha – rekao je Nebojša Bogićević iz TO Vrnjačke Banje.