odbojka_na_pesku

Novi Sad narednog vikenda domaćin CEV Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011

Čak 70 ekipa odbojkaša na pesku iz 28 zemalja Evrope nadmetaće se na CEV Evropskom prvenstvu na novosadskom Štrandu za bodove na evropskoj i svetskoj rang listi i nagradni fond od 50.000 evra.

Nakon Vip Beach Masters turnira u Kragujevcu u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, kojim je otvorena ovogodišnja sezona odbojke na pesku, ljubitelje ovog olimpijskog sporta od 13. do 17. jula u Novom Sadu očekuje prestižno CEV Evropsko prvenstvo – Masters Srbija 2011! S obzirom da su se Novosađani prethodne dve godine pokazali kao sjajni domaćini CEV Challenger turnira, Evropska odbojkaška konfederacija ukazala je još veće poverenje organizatorima, dodeljivanjem prava na organizaciju Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011.

Povezana vest:  Kolaković: Hrabrom igrom pokvarili planove Brazilaca

Od 13. do 17. jula na novosadskom Štrandu, najbolji odbojkaši Evrope boriće se za plasman i poene u okviru rangiranja Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB), i primamljiv nagradni fond ukupne vrednosti od čak 50.000 evra! Koliko je interesovanje učesnika govori podatak da se za takmičenje prijavilo čak 70 timova iz 28 evropskih zemalja (Andora, Austrija, Belgija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Estonija, Francuska, Grčka, Holandija, Italija, Kipar, Letonija, Mađarska, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rusija, Slovačka, Slovenija, Turska, Ukrajina, Češka, Španija i Švajcarska), uključujući i tri tima iz Srbije na glavnom turniru i jedan tim u kvalifikacijama. Zbog velikog broja prijavljenih timova formirana je rezervna lista od preko 20 ekipa, od kojih će 8 najboljih timova iz kvalifikacija imati šansu da se pored 16 ekipa u glavnom turniru bori za CEV i FIVB bodove i atraktivne novčane nagrade.

Povezana vest:  Crvena Zvezda pobednik 2. Memorijalnog turnira "Josip Josa Marković"

Kao i u Kragujevcu, naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, organizovaće za najmlađe posetioce novosadskog turnira Vip Beach Masters školu odbojke na pesku, koju će moći da pohađaju svi zainteresovani mališani starosti do 14 godina, bez obzira na to da li imaju nekog odbojkaškog iskustva ili ne. Za školu nije potrebno prijavljivanje, već samo da deca dođu na terene na plaži Štrand. Vip Beach Masters škola odbojke biće organizovana u petak, 15. jula i subotu, 16. jula od 17 do 18 časova, kao i u nedelju 17. jula od 14 do 15 časova.

Povezana vest:  SP ITALIJA 2014, SAD uspešnije, Srbija sa Rusijom za plasman u Milano u nedelju od 17,00

Velika najava škole odbojke u Novom Sadu održaće se u subotu, 16. jula od 12 do 13 časova u Vipovom prodajnom mestu u Zmaj Jovinoj 16, kada će Vanja Grbić svim posetiocima potpisati lopte i fotografisati se sa njima.

Organizatori su za publiku na Masters Srbija 2011 turniru obezbedili celodnevnu zabavu, pa će atraktivni mečevi biti upotpunjeni sjajnim pratećim programom nastupima igračica na pesku, najnovijim muzičkim hitovima i mnogobrojnim nagradnim igrama. Ulaz na sve mečeve je slobodan.