oss_istanbul_5

Odbojkašice se vratile, Terzić zadovoljan napretkom

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić ocenio je danas da je pobeda u Evroligi „veliki rezultat“, kao i da je vidan napredak u igri njegovog tima.

-Pobediti u Evroligi ostaje veliki rezultat, pošto je takmičenje svake godine sve jače. Ima više ekipa i više kvaliteta, što se vidi po završnom turniru – rekao je Terzić po povratku u Beograd iz Istanbula.

Srbija je u finalu juče pobedila Tursku sa 3:0 i tako treći put osvojila Evroligu, u kojoj je šampion od njenog osnivanja.

Povezana vest:  SVETSKA LIGA 2013, Kolaković: Šteta što nismo pobedili

-Teže nam je bilo ove godine nego prošle, iako smo obe utakmice na ‘fajnal foru’ dobili sa po 3:0. Pobedili smo Tursku koja nas je tukla na prethodna dva velika takmičenja (SP i EP), tako da i po rezultatu i igri možemo biti zadovoljni. Napredujemo polako…nadam se da će vrhunac biti kada je najpotrebnije – rekao je Terzić.

Povezana vest:  SENIORKE – EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA OI 2012., Turnir u Ankari umesto u Istanbulu

Srbija je u ovogodišnjoj Evroligi izgubila samo četiri seta.

-Sve nas raduje što smo popravili neke stvari (koje se ne tiču taktike i odbojkaških elemenata)…Podigli smo samopouzdanje na viši nivo kada je teško ili kada protivnik podiže rezultat, a to nas nije krasilo poslednjih godina. Nadam se da će nas to držati – rekao je Terzić.

Srpske odbojkašice neće imati vremena za odmor, pošto za dve nedelje počinju da igraju Gran pri, a onda na jesen sledi Evropsko prvenstvo u Beogradu i Italiji.

Povezana vest:  EP AUSTRIJA, Kolaković: Bili smo istrajni i kad nije išlo

Maja Ognjenović ocenila je da je pobeda nad Turskom u Istanbulu podvig.

-Iskreno, uspeh je fantastičan. Pobediti Tursku u Istanbulu je podvig, a nije mala stvar biti trostruki osvajač EL. Ispostavilo se da je forma na vrhuncu kada je bilo najpotrebnije. Ako nastavimo da treniramo, mislim da ćemo dominirati na EP – rekla je Ognjenovićeva.

{vsig}ODBOJKASICE_AERODROM_2011 {/vsig}