NAJBOLJI MUSKARCI ELITA

Šesta uzastopna titula Bojana Đurđića na Šampionatu Srbije u planinskom biciklizmu!

Bojan Đurđić, reprezentativac krgujevačkog Radničkog, osvojio je šestu uzastopnu titulu u kategoriji elita na Šampionatu Srbije u planinskom biciklizmu koji su uspešno na Vlasinskom jezeru organizovali BSS, klub Orlovac „Sistem FTO“ i Turistička organizacija Surdulice. Bojan Đurđić pre toga ima i tri uzastopne titule u kategoriji biciklista do 23 godine.

Đurđić je za 40 sekundi pretekao na cilju, posle 32 km vožnje, Marka Popovića iz Ris sajklinga (Novi Sad) dok je treći Boris Popović (Ris sajkling) imao 3,59 minuta slabije vreme.

Povezana vest:  Ivan Stević i Aleksa Marić najbolji u Ligama Srbije u 2103

Na istoj stazi  tutulu u konkurenciji do 23 godine osvojio je Marko Popović (Ris sajkling) koji se, tako, okitio sa dva trofeja – zlatnim za mlade vozače i srebrnim u eliti. Prošlogodišnji šampion do 23 godine i juniorski prvak 2009. Aleksa Marić iz Crvene zvezde imao je 5,39 minuta slabije vreme i osvojio je drugo mesto dok je treći završio Akoš Brindza iz Kapriola sa 9,50 minuta zaostatka.

Najuspešnija dama bila je Jovana Crnogorac iz  BK Novi Sad koja je lane bila nabolja juniorka i druga u kategoriji žene – elita. Vanesa Durman iz novosadsksog Fanatika na drugom mestu imala je 9,33 minuta zaostatka dok je treća Ivana Kostić iz Orlovca „Sistem FTO“ (Crna Trava) imala preko 14 minuta slabije vreme.

Povezana vest:  Ivanu Steviću ukinuta suspenzija

U juniorskoj trci slavila je Milica Rakić (BK Novi Sad) ispred drugarice iz kluba Kristine Jakotin i Milice Rajković iz ekipe Orlovac „Sistem FTO“.

Domaćinima, klubu Orlovac „Sistem FTO“ titulu je u juniorskoj trci doneo Nemanja Stanković koji je za  3,47 minuta bio brži na cilju od Uroša Živkovića iz kraljevačkog Metalca dok je Marko Simijonović (Orlovac „Sistem FTO“) na trećem mestu imao 3,49 minuta zaostatka!

Povezana vest:  Hesjedal odustao od "Tur de Fransa"

Redosled u trci mastersa bio je Zoran Živković (Radnički Kragujevac), Goran Ristić (Orlovac „Sistem FTO“) i Branislav Matić (Fanatik).

Tri najbolja kadeta bila su Slobodan Stanković (Novi Sad), Stefan Filipović (Metalac) i Slobodan Babić (Fanatik), dok je redosled u trci mlađih kadeta bio Milutin Zeljković, Aleksandar Mijatović (obojica BK Novi Sad), i Nemanja Zemunski (Ciklomanija, Zrenjanin).

Titulu u hobi fan klasi osvojio je Miloš Marković iz kluba „Ledsajkling“ (Vranje) a u hobi sport klasi najbolji je bio Endre Kalmar (Kapriolo).