JUNIORI_SP-BRAZIL_2011_logoJUNIORI – XVI SP 2011.

Juniori Srbije spremni za start svetskog prvensvta

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije spremno očekuje početak prvenstva sveta u Brazilu, a selektor Milan Žarković tvrdi da će ekipa upravo sutra na premijeri protiv Belgije pokazati da s pravom juriša na najviši plasman.

-Belgijance odlično poznajemo. Uzimajući u obzir iskustva koja imamo sa prethodnih takmičenja, to je ključni meč. Obično kuburimo sa prvim utakmicama, ali mislim da će ova generacija baš na premijeri biti dosta ubedljiva- izjavio je Žarković, potvrdivši da srpski tim u Brazilu ima velike ambicije.

Povezana vest:  SENIORI - XII SVETSKI KUP 2011, Seniori u ponedeljak počinju pripreme za Svetski Kup

-Idemo na najviši plasman. Bili su ovi momci svetski šampioni kao kadeti i to zaslužuje veliki respekt. Važno je dokazivati se u svakoj konkurenciji, ovi momci su toga željni, a zna se šta bi trebalo da dođe kao kruna generacije. To bi bio podstrek i za svu decu koja se bave odbojkom u našoj zemlji – poručio je selektor juniorskog državnog tima.

Povezana vest:  Četiri ekipe iz Srbije prijavljeno za Evropske kupove 2019. – Vizura odustala od Lige šampiona

Kapiten Aleksandar Atanasijević smatra da je srpska reprezentacija dosta kvalitetnija od Belgijanaca.

-Prihvatio bih, međutim, pobedu bilo kojim rezultatom. Imamo 12 spremnih igrača i to je naš  veliki adut. Maksimalno smo koncentrisani na utakmice i takmičenje na kojem imamo velike ambicije – izjavio je Atanasijević, dodajući da je selekcija Irana najveći rival u grupi.

-Oni su aktuelni vicešampioni sveta u kadetskoj konkurenciji. Preko Belgije i Kanade treba da tražimo prolaz u narednu rundu, mada to ne znači da je Iran favorit protiv nas. Postoji izvestan pritisak, svi očekuju da ponovimo rezultat iz kadetske konkurencije. Na nama je da dokažemo kvalitet, kao i mnogo puta ranije. Za sada samo razmišljamo o mečevima u prvoj fazi – rekao je Atanasijević.

Povezana vest:  Srbija izgubila od Nemačke posle preokreta

Utakmica prvog kola D grupe prvenstva sveta između Srbije i Belgije na programu je sutra u Niteroju od 23,30 sati po našem vremenu. Prethodno u prvom meču od 21 sat igraju Iran i Kanada.