OSS_GRPRI_19

Bronzane odbojkašice doputovale u Beograd

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, osvajač bronzane medalje na Gran priju u Kini, doputovala je danas u Beograd, gde joj je na aerodromu „Nikola Tesla“ priređen doček. Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Snežana Samardčić – Marković poželela je našim odbojkašicama dobrodošlicu i čestitala ima na izvanrednom uspehu.

-Srpski sport je u poslednje vreme brend zbog dobrih rezultata, a odbojkašice se tu posebno ističu. Ženski sport nije dovoljo razvijen, ali one uprkos tome uspevaju da budu ponos zemlje. Imamo još veća očekivanja na predstojećem Evropskom prvenstvu, gde ćemo zajedno sa Italijom biti domaćini – rekla je Samardžić-Marković.

Povezana vest:  Juniorke Kine u Srbiji

On je dodala da je naš nacionalni tim ne samo igrom, već ponašanjem i lepotom predstavljao zemlju na najbolji mogući način. Selektor Zoran Terzić izjavio je da je zadovoljan, kako rezultatom tako i igrom koje su naše igračie pokazale tokom Gran prija.

-Najsrećniji sam zbog načina kako smo došli do trećeg mesta i kako su devojke igrale. Bilo je fantastično, čak možda i preko naših očekivanja jer mi dobru formu držimo od polovine jula kad smo igrali fajnal-for Evrolige – istakao je Terzić.

Povezana vest:  Železničar iz Beograda organizator Finalnog turnira pionira

Najbolji poenter Gran prija Jovana Brakočević rekla je da je presrećna zbog osvojene medalje i atmosfere koja je vladala u ekipi tokom takmičenja.

-Uspeh je veliki, o tome ne treba trošiti reči. Ono što mene i sve ostale u reprezentaciji raduje je atmosfera i pobednicki duh koji je vladao na terenu. Sve vreme bile smo pozitivne, čak i kada nam je bilo teško. Nadam se da ćemo ovakve partije ponoviti i na predstojećem Evropskom prvenstvu – poručila je Brakočević.

Povezana vest:  Maraton u Makau pripao Srbiji, sutra protiv Južne Koreje od 07,00