kolakovic_tajm_aut

EP AUSTRIJA

Kolaković: Bili smo istrajni i kad nije išlo

 

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je posle večerašnje pobede nad Francuskom i plasmana u polufinale prvenstva Evrope da je ekipa bila istrajna i verovala u trijumf čak i kada joj nije išlo.

-Nakon velike borbe ostvarili smo veliku pobedu. Verovali smo da ćemo izdržati do kraja. Bili smo istrajni, čak i kada nam je rival opasno pretio – kazao je Kolaković novinarima u Beču posle pobede od 3:1 u četvrtfinalu.

Povezana vest:  „SPORTSKI ČAS – ISPRAVI SE!“, Dvanaesti sportsko – edukativni čas održan u Vranju

Reprezentativac Srbije Uroš Kovačević ocenio je da je pobedu donelo jedinstvo ekipe.

-Igrali smo protiv veoma neugodne ekipe. Ipak, svako je dao svoj doprinos ovoj velikoj pobedi. Svi smo disali kao jedan i to je ono što je odlučilo meč – rekao je on.

Kapiten Srbije Ivan Miljković nosio je večeras svoju ekipu do pobede.

Povezana vest:  Vizura prvi finalista Kupa Srbije

-Kao kapiten morao sam da odigram na nivou, ali cela ekipa je bila sjajna. Svi smo igrali dobro i došli do velike pobede – izjavio je Miljković.

Njegov saigrač Dragan Stanković kazao je da se potvrdilo da je četvrtfinale verovatno najvažnija utakmica na šampionatu.

-Ovo je bila veoma bitna utakmica, to je meč koji odlučuje da li ostajete ili idete kući. Malo smo slabije počeli, ali smo uprkos tome osvojili prvi set i to nam je donelo prednost na psihološkom planu u nastavku utakmice – zaključio je Stanković.

Povezana vest:  BEACH VOLLEY – EVROPSKO PRVENSTVO 2014, Basić/Drobnjak zauzele 17. mesto

Selekciju Srbije u polufinalu kontinentalnog šampionata očekuje duel protiv Rusije. Utakmica se igra u subotu u Beču od 18 sati. U drugom polufinalnom meču, istog dana od 15 sati, igraju Poljska i Italija.