aleksandar_boricic_trim_1

EP AUSTRIJA

Boričić: Ponosan sam na igrače, Miljković je pravi lider

 

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić rekao je danas je očekivao plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi i ocenio da je Ivan Miljković pravi vođa ekipe.

-Još u Beogradu sam rekao da verujem da ova ekipa može da se plasira među četiri najkvalitetnija tima na kontinentu. Videli ste koliko je bila teška utakmica protiv Francuske u četvrtfinalu. Igrači su bili pod velikim pritiskom, ali su izdržali. Miljković kao pravi kapiten uliva sigurnost ekipi – rekao je Boričić.

Povezana vest:  EP NEMAČKA I ŠVAJCARSKA 2013, Bez Brankice Mihajlović protiv Češke i Poljske

Selekcija Srbije prvi deo takmičenja na šampionatu u Austriji i Nemačkoj završila je sa tri pobede, a zatim je u četiri seta savladala Francusku i došla do polufinala.

-Ovi momci, bez ikakve dileme, zaslužuju sve pohvale za partije koje su pružili u dosadašnjem toku šampionata – kazao je on.

Srbija će u polufinalu u subotu, takođe u Beču, igrati protiv Rusije koja je u četvrtfinalu savladala selekciju Bugarske sa 3:1.

Povezana vest:  JUNIORKE – BALKANSKO PRVENSTVO 2014. U fantastičnom meču u Subotici, Srbija savladala Tursku posle pet setova

-Rusija je u ovom trenutku možda i najjača ekipa u Evropi. Očekujem da naši momci sutra odigraju slobodnije, iako sam svestan da Rusija protiv nas uvek pruža odlične partije – istakao je Boričić.

Četvrtfinalnoj utakmici protiv Francuske u Gradskoj hali u Beču prisustvovalo je samo nekoliko stotina navijača Srbije, iako ih je bilo najavljeno mnogo više.

Povezana vest:  Do sada za Srbiju u juniorskoj konkurenciji igralo 180 igrača na 17 šampionta Evrope

-Znam da odbojka nije sport koji dovodi navijače da pune hale do vrha. Nadam se da će naša selekcija do kraja šampionata, bez obzira na rezultat u polufinalu protiv Rusije, imati još veću podršku sa tribina – zaključio je Boričić