ivan_miljkovic_srb_tur

EP AUSTRIJA

Miljković: Protiv Rusa uvek bude 3:0, ali videćemo za koga

 

Odbojkaše Srbije od borbe za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu deli samo jedan korak – pobeda u sutrašnjem polufinalu protiv izuzetno jake selekcije Rusije. Obe reprezentacije do sada imaju maksimalan učinak od četiri pobede i po svemu prikazanom međusobni duel biće finale pre finala. Naši reprezentativci svesni su snage rivala, ali uvereni su da mogu u finale, prvo pod imenom Srbija.

Povezana vest:  Kolaković saopštio spisak 50 kandidata za reprezentaciju

-Očekujem veoma težak meč. Nekako u duelima sa Rusima uvek bude 3:0, za nas ili za njih – rekao je Ivan Miljković.

Srbija je juče u četvrtfinalu savladala Francuska sa 3:1, dok su Rusi identičnim rezultatom nadigrali Bugare. Jedan od naših najboljih igrača Dragan Stanković ocenio je da Srbija može da pobedi svakoga na ovom šampionatu.

-Rusi su jedni od glavnih favorita za osvajanje trofeja na prvenstvu. Prošle sezone su osvojili Svetsku ligu i to je ekipa koja već godinama igra zajedno. Sve to, ipak, ništa ne mora da znači. Važno je da smanjimo greške u našoj igri i onda ćemo imati šanse – objasnio je Stanković.

Povezana vest:  SENIORKE I SENIORI – KUP IZAZIVAČA 2012, Novosađani protiv Amštetena iz Austrije, Kragujevčani protiv Menena iz Belgije

Libero reprezentacije Srbije Nikola Rosić uveren je da naš tim ima velike šanse da pobedi.

-Rusi su sigurno favoriti, ali mi ćemo da ih čekamo. Vrebaćemo svoje šanse, napašćemo ih i pokušati da iznenadimo – naveo je Rosić.

Marko Podraščanin rekao je da nema mesta slavlju zbog plasmana u polufinale.

-Što pre treba da zaboravimo pobedu nad Francuskom. Okrenuli smo se Rusima, koji su veliki favoriti za titulu. Moramo da stisnemo zube i damo sve od sebe – kazao je on.

Povezana vest:  Terzić: Ostaje gorak ukus

Polufinale između Srbije i Rusije igra se sutra od 18 sati u Gradskoj hali u Beču. Prethodno, u prvom polufinalu od 15 časova sastaće se Poljska i Italija.