liga_sampiona_logo

SENIORKE – LIGA ŠAMPIONA 2013.
Poznato svih 12 učesnika plej – ofa – žreb sutra u 15,00 časova
 
Poznato je svih 12 učesnika plej – ofa Lige šampiona 2013. u konkurenciji odbojkašica. Posle takmičenja po grupama, plasman u plej – of su izborili Vakifbank Istanbul (TUR), Kan (FRA), Rabita Baku (AZE), Atom Trefl Sopot (POL), Galatasaraj Daikin Istanbul (TUR), Unendo Jamamaj Busto Arsicio (ITA), Ezačibaši Vitra Istanbul (TUR), Azerail Baku (AZE), Dinamo Kazanj (RUS), Šveriner (GER), Lokomotiva Baku (AZE) i Dinamo Moskva (RUS), dok je Asistel Karnagi Vila Korteze (ITA) najbolja trećeplasirana ekipa, koja će igrati u plej – ofu ukoliko domaćin Finalnog turnira bude neka od 12 ekipa koje su se kvalifikovale. Žreb za plej – of obaviće se sutra u 15,00 časova u Luksemburgu.
Žrebom će biti određeni parovi plej – ofa sa 12 i sa 6 ekipa, a biće određen i organizator Finalnog turnira, koji će se odigrati od 08. – 10. marta 2013.
Prilikom žreba vodiće se računa o pravilu da ekipe koje su igrale u istoj grupi ne mogu da se sastanu u plej – ofu. Takođe, maksimum dva tima iz iste zemlje, uključujući i organizatora, mogu igrati na Finalnom turniru.
Ekipe koje su osvojile prva mesta u grupa biće, koliko god je to moguće, domaćini drugih utakmica u plej – ofu.
Plasman u „challenge“ rundu Kupa CEV 2013. izborili su Uraločka Jekaterinburg (RUS), Tauron MKS Dabrova Gorniča (POL), 2004 Tomis Konstanca (ROU) i Bank BPS Fakro Mušina (POL).
Parovi „challenge“ runde Kupa CEV 2013. Biće poznati posle žreba, koji će se, takođe, obaviti sutra u Luksemburgu.

Povezana vest:  JUNIORKE – PRVENSTVO SRBIJE 2011. –FINALNI TURNIR, Vizura Supernova prvak Srbije u konkurenciji juniorki