igor_kolakovic_kzn_1

EP AUSTRIJA 2011

Kolaković: Ostvarili smo neverovatan uspeh

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je ostvaren „neverovatan uspeh“ plasmanom u finale Evropskog prvenstva.

-Svi smo više nego presrećni. Ovo je fantastična pobeda ostvarena u jednoj iscrpljujućoj borbi i sa puno želje. Neverovatan uspeh. Još nismo svesni koliko je veliko to što smo se našli u finalu Evropskog prvenstva i to eliminacijom Rusije – kazao je Kolaković novinarima posle pobede u Beču protiv Rusije sa 3:2 u setovima.

Povezana vest:  VINER LIGA, SENIORKE, Pobede Zvezde, Tenta i Radničkog

-Mnogo toga bih naravno hteo da kažem, ali suština je da ovo moramo što pre da zaboravimo, pošto sutra igramo finale za šta nam treba možda još bolja igra nego danas – dodao je on.

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin ocenio je da je sutra „najveća prilika u poslednjih deset godina“ da se osvoji zlatna medalja na Evropskom prvenstvu.

Povezana vest:  Lokomotiva iz Bakua u četvrtfinalu

-Sutra je ispred nas najveća prilika u poslednjih deset godina, koliko nemamo zlato, da osvojimo jedno. Moramo mirno i pametno da uđemo u meč. Verujem da smo u ovom trenutku bolji od Italije“, dodao je on.

Finale Srbija – Italija igraće se sutra u 18.00, dok je u 15.00 meč za treće mesto između Rusije i Poljske.

Povezana vest:  Završni turnir Nacionalnog prvenstva Srbije u odbojci na pesku u Novom Sadu