davis-cup

DAVIS CUP 2011

Italija i Češka osigurale Svetsku grupu

Teniske Davis Cup reprezentacije Italije i Češke jedine su osigurale plasman u Svetsku grupu za sledeću godinu već nakon drugog dana kvalifikacionih mečeva.

Italija je u Santiagu, na tvrdoj podlozi, u igri parova osvojila i treći bod protiv Čilea  u igri parova. Simone Boleli i Fabio Fonjini pobedili su Horhea Aguilara i Nikolasa Masua 6-4, 6-4, 6-4.

Češka je povela protiv Rumunije s nedostižnih 3-0. Tomaš Berdihh i Radek Štepanek pobedili su u igri parova domaću kombinaciju koju su činili Marius Kopil i Horia Tekau sa 3-6, 6-3, 6-0, 6-2, te su stigli do zajedničkog odnosa 8-1 u Davis Cupu.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, Rafael Nadal eliminisan već u prvom kolu Vimbldona

Berdih i Štepanek su u petak lagano dobili svoje pojedinačne mečeve, te su već nakon drugog dana završili posao u Bukureštu.

U Kazanu je na tvrdoj dvoranskoj podlozi Brazil poveo protiv Rusije s 2-1, nakon što su Marselo Melo i Bruno Soareš pobedili Igora Kunjicina i Dmitrija Tursunova 6-4, 7-5, 6-2.

Podsećamo, reprezentacija Australije, pobedom u parovima, povela je 2-1 u meču sa Švajcarskom koji se igra na travi u Sidneju. Lejton Hjuit i Kris Gučione slavili su protiv olimpijskih pobednika iz Pekinga 2008. godine, Rođera Federera i Stanislasa Vavrinke, 2-6, 6-4, 6-2, 7-6(5).

Povezana vest:  Žistin Enan se ponovo oprostila od tenisa

Indija je nakon pobede u susretu parova smanjila zaostatak za Japancima na 2-1. Dvoboj se igra u Tokiju, na tvrdoj podlozi. Rohan Bopana i Makeš Bupati svladali su kombinaciju Ito/Sugita 7-5, 3-6, 6-3, 7-6(4).

Kanada je povela na gostovanju kod Izraela (Ramat Hasharon, tvrda podloga) s 2-1, nakon što su Daniel Nestor i Vasek Pospisil svladali Džonatana Erliha i Endija Rama 4-6, 6-3, 6-4, 6-4.

Povezana vest:  ATP DUBAI, Tipsarević lako do drugog kola Dubaija

Uspešna u igri parova u gostima je bila i Austrija. Na tvrdoj dvoranskoj podlozi u Antwerpenu Oliver Marah i Aleksander Peja pobedili su belgijski dubl Stiv Darcis i Olivijer Rohus 4-6, 6-3, 6-4, 6-4.

Hrvatska je također vrlo blizu plasmana, odnosno ostanka u Svetskoj grupi, jer u gostima kod Južnoafričke Republike vodi s 2-1.