Požarevljani slavili u Ljigu
Spartak – Mladi radnik 0:3 (23:25, 20:25, 12:25)
oss_logoPosle drugog meča četvrtog kola Mini lige za plasman od petog do osmog mesta i pobede Mladog radnika nad Spartakom u Ljigu, ostala je još samo jedna dilema. Naime, Smederevci su se jučerašnjim porazom od Ribnice idefinitivno oprostili od Super lige, a Spartak će sigurno biti na sedmoj poziciji, što im donosi učešće u plej-autu protiv drugoplasiranog tima Prve lige.
Mladi radnik je nastavio poteru za Ribnicom, pa su dva kola pre kraja šampionata na bod zaostatka u odnosu na petoplasirane Kraljevčane. Upravo njihov međusobni susret u narednom kolu verovatno će odrediti predstavnika Srbije u Balkanskom Kupu naredne sezone.
Mladi radnik je bio mnogo bolji rival od Spartaka, koji je prilično oslabljen posle odlaska iskusnog Nenada Karića. Požarevljani su bili mnogo bolji u bloku i realizaciji napada, imali su i stabilniji prijem, pa su sasvim zasluženo slavili važnu pobedu.
Ljižani su imali šansu u prvom setu, kad su u završnici prišli na poen zaostatka rivalu (21:20), ali je odbojkaši Mladog radnika ipak imali više koncentarije i završili set u svoju korist – 25:23. Do kraja meča Požarevljani su bili daleko bolji, a blistao je Gavra Medurić, koji je nanizao sedam blokova. Iskusni Saša Kojić nije dobio mnogo lopti, ali ih je sve pretvorio u poene (5-5), a vrlo dobar je bio i kapiten Nikola Vasić (20-11), baš kao i najbolji poenter „donjeg doma“ Radosav Dojčilović (20-12). Zapaženu rolu odigrao je i dizač Miloš Šatora, koji je još u prvom setu zamenio Darka Bojkovića.

Povezana vest:  JUNIORI – XVI SP 2011, Brazil ubedljiv u Marakanazinju