slavlje_posle_pobede

Zlatni odbojkaši na prijemu kod gradonačelnika Kraljeva

 

Kraljevčane, odbojkaše sa zlatnim medaljama, braću Nikolu i Uroša Kovaćevica i pomoćnog trenera odbojkaške reprezentacije Srbije, Željka Bulatovića, koja je na prvenstvu Evrope u Beču osvojila zlato, danas je primio gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović.

On je gostima, među kojima su bili i članovi porodice reprezentativca Vlada Petkovića, koji je iz Beča otputovao direktno u Italiju zbog obaveza u matičnom klubu „San Ðulijano“ iz Peruđe, u ime grada uručio skromne poklone, podsetivši da Kraljevo gradi novu Halu sportova kako bi grad i dalje bio rasadnik sportskih talenata.

Povezana vest:  Petković: Možemo da izborimo plasman u četvrtfinale OI

Nikola Kovačević, koji je na Evropskom prvenstvu u Beču proglašen za najboljeg primača servisa, ocenio je da do nagrade ne bi mogao da dođe bez podrške celog tima.

-Naša ocekivanja bila su mnogo skromnija, obećali smo šesto mesto, imajući u vidu ne baš sjajnu formu, ali sam presrećan što smo došli do najsjajnije medalje – rekao je Nikola Kovačević.

Povezana vest:  Kolaković: Nema kalkulacija, hoćemo u London iz Sofije

Njegov rođeni brat Uroš Kovačević, kapiten kadetske reprezentacije Srbije koji je krajem avgusta osvojio titulu najboljeg igrača Svetskog kadetskog prvenstva za odbojkaše u Argentini, obećao je da će klub „Ribnica“ iz koje su obojica potekli vratiti staru slavu.

Pomoćni trener odbojkaške reprezentacija Željko Bulatović, rekao je da je i pre Prvenstva Evrope bio veći optimista od ostalih, ali da zasluga za osvajanje zlatne medalje pripadaju isključivo igračima koji su izgarali na terenu.

Povezana vest:  XI EVROPSKI OLIMPIJSKI FESTIVAL MLADIH – EYOF 2011, Kadetkinje Srbije u prvom meču protiv Grčke, a kadeti protiv domaćina, Turske