aleksandar_boricic_kontinental

Aleksandar Boričić: Ogroman uspeh Srbje

 

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić izjavio je nakon osvajanja titule evropskog prvaka u obe konkurencije da je naša zemlja ostvarila podvig kakav još nije zabeležen u odbojkaškom svetu. Jedino je slične rezultate imao bivši SSSR.

-Od 12 titula koliko se ove godine moglo osvojiti u odbojci u svim uzrasnim kategorijama, Srbija je osvojila deset. To dovoljno govori o snazi naše odbojke, ali i ukupno o kvalitetu srpskog sporta. Ne verujem da se ovakav uspeh uskoro može ponoviti – rekao je Boričić.

Povezana vest:  JUNIORKE – HALKBANK BALKANSKO PRVENSTVO 2011, Treća maksimalna pobeda juniorki Srbije

On je podsetio da je odbojka u poslednju deceniju i po napravila svetski bum, između ostalog i zbog toga što je u organizaciji napravljen takav sistem, koji se potvrđuje iz godine u godinu.

-Ovakvi uspesi odbojkaškog sporta nisu slučajnost. Imamo dobru atmosferu, odličan stručan rad, a i drugei institucije u državi nas prate i podržavaju – otkio je Boričić deo tajne uspeha srpske odbojke.

Povezana vest:  KUP CRNE GORE, Pehar za Veljka Petkovića i Budvansku Rivijeru

-Dokazali smo da smo najbolji na svetu. Ove godine smo osvojili dve zlatne i jednu bronzanu medalju. To ni jedna druga ekipa na svetu nije ostvarila. Imali smo vere u ono što smo radili, jer iza nas stoji dug period kontinuiranog treniranja – rekao je Terzić.

Dizač srpske reprezentacije Maja Ognjenović, koja je proglašena za najboljeg tehničara Evrope, kratko je odgovorila:

-Ne znam ni sama kako smo se izvukli u četvrtom setu. Ipak, mislim da smo zasluženo osvojili titulu prvaka Evrope.

Povezana vest:  Terzić saopštio sastav – Prvakinje Evrope u ponedeljak putuju u Santo Domingo

Selektor Nemačke Đovani Gvideti i kapiten Margareta Kožuh čestitali su Srbiji na velikom uspehu.

-Bila je ovo sjajna utakmica. Ne sećam se da smo skoro odigrali ovako uzbudljiv meč. Srbija je zasluženo pobedila, ali je moglo da se i drugačije završi – rekla je Kožuh, koja je proglašena za najboljeg smečera na prvenstvu.