partizan_konferencija_LE

Partizan startuje u Ligi prvaka Evrope

 

Odbojkaši Partizana Termoelektra, kao prvaci države, danas posle podne autobusom putuju na prvu utakmicu Lige prvaka Evrope, koju che prekosutra igrati protiv poljskog Keđeržina. U C grupi, pored Partizana i poljskog predstavnika, nalaze se još italijanski Trentino i španska ekipa Kai Teruel. Susret protiv Keđeržina igra se u sredu od 18,00 sati. Naredni meč Partizan će igrati 25. oktobra protiv Trentina u Beogradu.

Trener Partizana Milan Đuričić na put u Poljsku povešće sledeće igrače: Minića, Pešuta, Brđovića, Mijailovića, Ljubičića, Žarkovića, Ilića, Nikolića, Bulatovića, Samardžića, Jokanovića i Jevtića.

Povezana vest:  SENIORKE I SENIORI, FIVB RANG LISTE, Seniori Srbije na trećem, a seniorke na devetom mestu

-Ambicije Partizana u predstojećem takmičenju nisu previsoke. Imamo pravu na nadu i želimo da dostojno reprezentujemo našu zemlju. Želimo, takođe, da budemo dobri domaćini kada se bude igralo na našem parketu – rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsednik Partizana Nenad Golijanin.

On je podsetio da Evropska odbojkaška federacija želi da takmičenje u Ligi evropskih prvaka podigne na visok nivo, nešto slično kao što se to radi UEFA u fudbalu.

-Moramo da se predstavimo u najboljem svetlu, jer je naša  zemlja evropski prvak u obe konkurencije. Zato se nadam da će mlada ekipa Partizana biti tvrd orah za svakoga sa kime bude igrala – smatra Golijanin.

Povezana vest:  Odbojkašice Srbije bolje od kolega iz nacionalnog tima

Kapiten ekipe Nikola Mijailović je rekao da on i njegovi drugovi u ovom trenutku ne znaju kakvi su dometi Partizana u evropskoj konkurenciji, ali će protiv svakog protivnika igrati borbeno i motivisano.

-Mi smo ove godine obnovili ekipu. Imamo dosta novih i mladih igrača, pa zato ne mogu da prognoziram u kom smeru će se odvijati takmičenje. Nadam se da se nećemo obrukati, jer imamo obavezu da na najbolji način predstavljamo našu odbojku – rekao je Mijailović.

Povezana vest:  Juniori Srbije u petak protiv Češke u razigravanju od 5. – 8. mesta – savladana Slovačka posle pet setova

Posle utakmice sa Keđeržinom, Partizan će takmičenje u Ligi prvaka Evrope nastaviti po sledećem rasporedu.

Drugo kolo, 25.oktobra: Partizan Termoelektro – Trentino, Italija

Treće kolo, 14. decembra: Kai Teruel, Španija – Partizan T

Četvrto kolo, 20. decembra: Partizan Termoelektro-Kai Teruel

Peto kolo, 11. januara 2012: Trentino-Partizan Termoelektro

Šesto kolo, 18. decembra 2012: Partizan Termoelektro-Keđeržin