zoran_terzic_hotel_m

Zoran Terzić: Potreban nam je odmor pre puta u Japan

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da igračice posle osvajanja titule evropskog prvaka moraju da se „odmore i opuste“, kako bi se što bolje spremile za Svetski kup u Japanu. On je dodao da je cilj na tom turniru osvajanje jednog od prva tri mesta, koje donosi plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

-Pokušaćemo da budemo među tri najbolje reprezentacije u Japanu, a ako ne, onda da sakupimo što više bodova za plasman na Olimpijske igre – kazao je Terzić novinarima u Beogradu na okupljanju reprezentacije.

Povezana vest:  SP JAPAN, Srbija ubedljiva protiv Kostarike

On je dodao da tokom priprema za Svetski kup prijateljske utakmice neće biti u prvom planu.

-Evropsko prvenstvo je oduzelo dosta energije. Igračice sada treba odmoriti i opustiti. Maksimalno su istrošene, ali verujem da je samopouzdanje na velikom nivou – kazao je selektor Srbije.

Terzić je na okupljanje pozvao 15 odbojkašice, a među njima nema kapitena Jelene Nikolić i Maje Ognjenović.

Povezana vest:  KADETI – IX EP 2011., Pripreme od ponedeljka u Ivanjici

-One zbog povreda i umora zaista nisu u stanju da na pravi načinodrade ovo takmičenje. U dogovoru sa njima odlučili smo da ne idu u Japan. Siguran sam da igračice koje sam pozvao predstavljaju dobru ekipu. Na njima je da to pokažu – rekao je Terzić.

On je naveo da nije razmišljao ko će biti novi kapiten i da će tu odluku doneti u dogovoru sa ekipom. Zbog klupskih obaveza reprezentaciji će se sa zakašnjenjem priključiti Nataša Krsmanović i Silvija Popović. Svetski kup će se održati od 4. do 18. novembra, a selekcija Srbije u Japan bi trebalo da putuje dva dana pre početka takmičenja.

Povezana vest:  Rezultati prvog dana Državog prvenstva srednjih škola u odbojici (M)

-Igračicama sada najviše trebaju mir i odmor. Nemamo problem sa adaptacijom, pošto u Japan godišnje idemo više nego u Knez Mihailovu ulicu – rekao je Terzić ukazujući na veliki broj turnira u toj zemlji.