velimir_stjepanovic (3)

PLIVANJE

Šorak i Stjepanović postavljaju nove srpske standarde

 

Srpski plivač Stefan Šorak, sjajnim trkama na 400 i 1500 metara slobodno, na drugom mitingu Svetskog kupa u Stokholmu završenog proteklog vikenda, osvojio je dva srebra i oborio dva Državna rekorda, dok je Velimir Stjepanović postavio novi Državni rekord u disciplini 200 metara delfin.

Dva najmlađa srpska plivača Stefan Šorak i Velimir Stjepanović, blistaju širom sveta na seriji Svetskog kupa. Posle odličnih rezultata na I Svetskom kupu u Dubajiu, blistali su na upravo završenom drugom po redu u Stokholmu. Stefan Šorak u jednoj trci na 1500 slobodno, oborio je dva Državna rekorda, na 800 i 1500. Prvo je u prolazu popravio stari Državni rekord na 800 metara za čitavih 13,01 sekundu u vremenu novog 7:57,56, a potom i na 1500 metara slobodno za 28,73 sekunde, u vremenu novog Državnog rekorda 15:06,57 osvojivši pritom srebrnu medalju iza Pala Jensena sa Farskih ostrva. Stefan je svoje drugo srebro osvojio sjajnom trkom na 400 slobodno u vremenu 3:45,09, plasiravši se iza sjajnog Pola Bidermana iz Nemačke, a ostavljajući iza sebe sjajne plivače kao što su Jensen, Zang, Lejstrom,…

Povezana vest:  KAJAK, Reprezentacija stigla na SP u Portugaliji

-Zadovoljan sam postignutim rezultatima u Stokholmu, forma mi je u uzlaznoj putanji. Polako predan i naporan rad u Dubaiju sa trenerom Krisom Tadejom, počinje da se isplaćuje. – izjavio je Stefan Šorak.

Fenomenalan je bio i drugi srpski predstavnik, dvostruki Evropski prvak iz Beograda, Velimir Stjepanović. Velja je postavio novi Državni rekord u disciplini 200 delfin u vremenu 1:55,03 i zamalo stigao četvrti.

Povezana vest:  PLIVANJE, Leskovački klub najuspešniji na prvenstvu mlađih

-Iskreno nisam očekivao ovakav rezultat, a kada on dođe u ovom trenutku, ne možete, a da ne budete zadovoljni. Očekujem mnogo bolje plivanje u nastavku sezone. – uz osmeh je izjavio Velimir Stjepanović.

Svetski kup se nastavlja sutra i prekosutra, takmičenjem u Moskvi. Šorku i Stjepanoviću u Rusiji pridružiće se Miroslava Najdanovski i Milorad Čavić, najbolji srpski plivač u istoriji i aktuelni olimpijski vicešampion na 100 metara delfin.здвојене резултате Стјепановића у прилогу вделфин

Povezana vest:  VESLANJE, Marjanović u Park Sitiju, Vasić i Beđik u Kojčegizu...