Wiener_Liga-odbojkaVINER LIGA, SENIORKE

Treća pobeda Spartaka, pala i Kolubara

NIS Spartak – Kolubara 3:1 (25:22, 25:20, 23:25, 25:20)

Dvorana: „Dudova šuma“ u Subotici. Gledalaca: 300. Sudije: Nenad Davidović (Beograd) i Dejan Antić (Subotica). Trajanje meča: 97 minuta.

NIS SPARTAK: Cvetićanin 5, Helić 20, D. Radenković 9, K. Radenković 3, T. Matić 19, Mrdak 11, Memišević (libero), Trnić 1, Oluić, Vujčin, D. Matić. Trener: Damir Petković.

KOLUBARA: Gajić 14, Stevanov 9, Grbić 2, Biševac 12, Zlatić 8, Atanasijević 4, Sredojević (libero), Mitrović 4, Stojković 6, Jakovljević, Mitrović. Trener: Tatjana Bošković.

Povezana vest:  CEV proglasio najbolje u prošloj sezoni – u Rimu održan žreb za Ligu šampiona 2017.

U duelu dva do sada neporažena tima slavio je domaćin. Spartak je u Subotici prepustio samo set gošćama iz Lazarevca i upravo od njih preuzeo vrh tabele, na kojem će se zadržati najmanje do sutra, kad su na programu ostali mečevi trećeg kola.

Bila je ovo treća pobeda izabranica trenera Damira Petkovića, ali prva vredna tri boda. Bolje je počeo Spartak, koji je u prvom setu imao sjajnu realizaciju napada i odličan servisa (čak pet asova), ali i pored toga Kolubara je sve do 16:15 bila u igri. Ipak, domaće su smogle snage da odbiju taj nalet Lazarevčanki za početno vođstvo – 25:22.

Povezana vest:  Kovačević: Loš napad uzrok poraza od SAD

U drugom setu viđena je drugalija slika. Ovoga puta su gošće diktirale ritam, imale su i četiri poena viška na drugom obaveznom predahu (16:12), ali je tada došlo do preokreta. Subotičanke su, predvođene Adelom Helić i uz fantastične servise Tatjane Matić vratile prednost (21:20), a nedugo zatim dobile i drugi set – 25:20.

Da ne bude sve tako lako potrudio se gost iz Lazarevca, koji je uzvratio istom merom. Ovoga puta su domaće imale tri poena viška (16:13), ali je Kolubara uzvratila i dobila set – 25:23. Ipak, bilo je to sve od gošći. Spartak je dodao gas, na oba tehnička tajm-auta imao je duplo više poena od rivala (8:4, pa 16:8), pa su Subotičanke lako privele susret kraju – 25:20.

Povezana vest:  SENIORI – FINALNI TURNIR 46. KUPA SRBIJE, Novi spektakl u Šumicama narednog vikenda