Crvena Zvezda-Vojvodina
SENIORI – KUP CEV 2012. – ŠESNAESTINA FINALA
Crvena zvezda u osmini finala Kupa CEV

 

Odbojkaši Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Cev, pošto su večeras u Beogradu, u revanšu savladali estonskog predstavnika Selver iz Talina sa 3:0 (25:21, 26:24, 25:14).
U prvoj utakmici Zvezda je pobedila sa 3 :2.
„Crveno – beli“ će u osmini finala igrati protiv Arago Seta iz Francuske, koji je eliminisao Dinamo Bukurešt iz Rumunije dvostrukim trijumfom od 3:2. Crvena zvezda će biti domaćin u prvom meču (13. – 15. decembar), dok će se revanš odigrati u Setu, u Francuskoj (20. – 22. decembar).
Plasmanom u osminu finala Crvena zvezda je do sada ostvarila najveći uspeh u Kupu CEV.
Crvena zvezda : Okolić, Perić, Pajić, Stoilović, Koprivica 10, Milutinović 6, Jakovljević 17, Mitić 3, Petković 15, Ćelić 7, Buculjević, Vujić.
Selver: Kivisild 5, Vantski, Kel 3, Tamema 3, Meresar 8, Oukalas 6, Pulk, Aganits 3, Sadam, Baburovs, Esna, Rosenblat 14.
Crvena zvezda je lako došla do maksimalne pobede. Samo u drugom setu vodila se izjednačena borba, jer su Zvezdini odbojkaši prihvatili gostujuću uspavanku, sporu i bez tempa odbojku, ali su na kraju uspeli da dobiju i taj set. Sve ostalo bilo je u korist domaćih igrača.
-Dobili su Estonce ubedljivije, nego što sam to očekivao. Igrali smo sigurno, sem u drugom setu. Tada su gosti igrali bez emocija i bez mnogo tempa, što našoj mladoj ekipi nije odgovaralo – rekao je posle meča trener Crvene zvezde Željko Bulatović.
Mladi kapiten Zvezde, drugi tehničar državnog tima Srbije, Mihajlo Mitić je rekao da je estonska ekipa iskusna, ali da je brzina i snalažljivost domaćih mladića prevagnulo.
-Igrali smo u dva seta vrlo dobro. Nama nije problem da se nadigravamo, ali nam iskustvo Estonaca, ponekad to nije dozvoljavalo. Najviše se to videlo u drugom setu – rekao je Mitić.

 

Povezana vest:  KUP CEV, Pavličević veruje u plasman Zvezde u polufinale