zvonimir_vukic_par_met

LAV KUP SRBIJE

Partizan u četvrtfinalu posle pobede nad Metalcem od 3:1

 

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, u kome brane trofej, pošto su večeras u Beogradu pobedili Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 3:1. Dvostruki strelac za Partizan bio je Zvonimir Vukić, koji je dao golove u 7. i 10. minutu, dok je Stefan Babović postigao pogodak u poslednjem, četvrtom minutu sudijske nadoknade. Gol za Metalac postigao je Srđan Simović u 51. minutu.

Povezana vest:  Marsej slavio u derbiju

Partizan je poveo kada je Nemanja Tomić izveo slobodan udarac sa 35 metara, lopta se odbila od Eduarda Pašeka i došla u šesnaestercu do Vukića, koji je sa oko četiri metra lako postigao gol.

Samo tri minuta kasnije, Milan Smiljanić centrirao je sa leve strane, a loptu je probala da raščisti odbrana Metalca, ali je to bilo kratko i došla je samo do Vukića, koji je sa oko 10 metara šutirao i postigao gol.

Povezana vest:  Belgijska policija uhapsila više od 200 huligana iz Nemačke

Partizan je u prvom poluvremenu imao još jednu dobru priliku. Tomić je šutirao sa ivice šesnaesterca sa leve strane, a golman Metalca Živko Živković odbio je loptu samo do Vladimira Jovančića, koji je neometano, sa 10 metara promašio ceo gol.

Metalac je uglavnom pokušavao iz daljine u prvom poluvremenu, ali nije imao pravih šansi. Metalac je smanjio prednost početkom drugog poluvremena. Kontranapad „povukao“ je Nikola Lukić po levoj strani i dodao u šesnaesterac Simoviću, koji je neometano sa 10 metara ubacio loptu u donji levi ugao gola Radiše Ilića.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati utakmica 12. kola i tabela Premijer lige

Pred sam kraj utakmice, Saša Ilić je na brzinu izveo Slobodan udarac, dodavši loptu Aleksandru Lazevskom, koji je prosledio do Babovića, a on je neometano sproveo u mrežu. Osim golova, drugo poluvreme je bilo prilično mirno, a Partizan je imao samo dve poluprilike.

partizan_slavlje_1_par_met